Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta vaníliakrémmel

Máktorta vaníliakrémmel
Máktorta vaníliakrémmel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát is Dorina unokahúgom 18. születésnapjára készítettem a Csokoládés gesztenyetorta mellé, hogy a tejérzékeny családtagok is sütizhessenek. Én szögletesre készítettem, hogy kockára lehessen sütinek szeletelni, de tortaformában is el lehet készíteni. Ez is nagyon finom sütemény, mindenkinek ízlett nagyon. Az én általam használt hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámítva- 100 grammban 343 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Burkolás

ajánlat

Én azért készítettem hulalával, mert a tejérzékeny családtagok azt ehetik. De tejjel is el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. A Csokoládés gesztenyetortát itt találjátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat, és a megolvasztott, de kihűtött kókuszzsírt. Tovább habosítjuk.
  2. Ezután hozzákeverjük a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet több adagban. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. Ha megsült rácsra téve kihűtjük.

Krém

  1. 5 dl hulalát beleöntünk egy vízzel kiöblített lábosba, és felmelegítjük. Közben a pudingport elkeverjük a 1,5 dl vízzel és a cukorral. A már meleg tejszínhez öntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. A tojássárgákat a tűzről lehúzott pudingba keverjük azonnal, és időnként megkeverve kihűtjük.
  3. 2 dl hulalát habbá verünk. Robotgéppel krémesítjük a pudingot, és belekeverjük a habbá vert tejszínhabot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is vékonyan körbekenjük.
  5. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk, és rásimítjuk körbe a tortára. A fölösleget levágjuk róla.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  7. Tetszőleges kockákra vágjuk, és így tálaljuk ezt a finom süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • költség: 3600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes máktorta, máktorta vaníliás krémmel töltve, krémmel töltött máktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

815
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 6 dkg
mák 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 10 ml
sütőpor 1 csomag
kókuszolaj 30 g
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 tasak
növényi habtejszín 7 dl
cukor 9 dkg
tojássárgája 2 db
víz 1.5 dl
cukorfondant 45 dkg