Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsókos almás máktorta cukormentesen

Habcsókos almás máktorta cukormentesen
Habcsókos almás máktorta cukormentesen
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény úgy indult, hogy "van itthon egy pár alma meg egy kis mák, nem csinálsz belőle valamit?". Mindenkinek ajánlom, hiszen cukor-, glutén- és laktózmentes, könnyen elkészíthető, szinte lehetetlen elrontani, mégis nagyon finom és laktató. Beilleszthető gluténmentes vagy szénhidrátdiétába is.

hozzávalók / 8 adag

torta

habcsók

Szólj hozzá!

elkészítés

torta

  1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra légkeveréses módban. Az almát pedig nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a fahéjjal, állni hagyjuk, amíg a torta többi részét készítjük.
  2. A tojásokat a porxilittel világosra verjük egy kézi mixerrel, majd hozzákeverjük a darált mákot, a szódabikarbónát, keményítőt, a kókuszolajat, a citrom héját és a reszelt alma felét.
  3. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk alul és oldalt is sütőpapírral (célszerű a formát előtte kicsit kivajazni, így könnyebben tudjuk odatapasztani a sütőpapírt és biztosan a helyén is marad), majd beleegyengetjük a masszát. Ráegyengetjük a reszelt alma másik felét, és 40 percig sütjük.

habcsók

  1. A tojásfehérjéket a pár csepp citromlével és a csipet sóval felverjük, majd mikor kezd megszilárdulni, kanalanként adagoljuk hozzá az eritritet, és addig verjük, amíg kis csúcsok meg nem jelennek a habban. Ne verjük túl, arra vigyázzunk! (Ha oldalra fordítjuk a tálat, a hab csak lassan vagy egyáltalán nem csúszik ki belőle - ekkor jó.)
  2. Ha lejárt a 40 perc sütési idő, a sütőt átkapcsoljuk alsó sütésre és 175 °C-ra (ez fontos, hogy ne égjen meg a habcsókunk). Rákenjük a tojáshabot a sütire, és további 15 percig sütjük így. A tojáshab kicsit megbarnul rajta, főleg a kis csúcsok (én egy spatulával kenegettem, hogy ne maradjon teljesen sík), és a sütemény is tud még alulról sülni egy picit.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 624
elküldve: 12
receptkönyvben: 317
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

sugarfree_dots

Mióta szakács: 2014.09.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes, laktózmentes és cukormentes máktorta almával, habcsókkal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sat, 2016-10-15 14:36

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség milyen átmérőjű totaformára vonatkozik?

vincere
vincere Mon, 2015-11-16 17:52

köszi a receptet! nekem nagyon tetszett, igazán finom :)

anna0508
anna0508 Fri, 2015-10-16 15:22

Bocsi,hogy most válaszolok.Ki fogom próbálni most a hétvégén.Holnap meg is sütöm.Írok,hogy milyen lett.... :) Köszi a tanácsot.

anna0508
anna0508 Sun, 2015-10-11 20:36

Szia! Kérdezni szeretném,hogy szerinted ugyan ezt a receptet meg lehet-e csinálni sütőtökkel alma helyett?

sugarfreedots
sugarfree_dots / sugarfreedots Mon, 2015-10-12 09:50

Szia!
Sajnos én nem szeretem a sütőtököt, így nem igazán dolgoztam még vele. Ha megfelelően lédús, mint egy alma, akkor szerintem elkészíthető azzal is. Esetleg a tésztába kellhet még 1-2 evőkanál víz is, hogy ne nagyon száradjon ki. A sima sütőtökös réteg a tészta tetején pedig maradhat változatlanul úgy, ahogy az almás réteg készül.
Ha elkészíted így, mindenképp számolj be a végeredményről, kíváncsian várom. :)

250
tojás 3 db
xilit 3 dkg
mák 20 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
kukoricakeményítő 25 g
kókuszolaj 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 0.5 teáskanál
alma 50 dkg
tojásfehérje 4 db
erythritol 4 ek
citromlé 3 csepp
1 csipet