r
Nosalty Logó

Juhtúrós rakott puliszka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Juhtúrós rakott puliszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 966 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3864 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 966 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3405 micro
Összesen 3864 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen folyós! (Elkészíthető mikróban is: jénai tálba öntjük a hozzávalókat, lefedjük, és 3-4 percenként megkeverve, maximumon elkészítjük.) Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Az apróra szeletelt szalonnát félig lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azt is üvegesre "futtatjuk" a kisült zsiradékon. Szükség szerint olívaolajat adunk hozzá (ha nagyon húsos a szalonna v. sonka).
  3. 1 és 1/2 doboz tejfölt összekeverjük a juhtúróval, majd hozzáadjuk a már kissé kihűlt, pirított szalonnát és hagymát.
  4. A jénai tál alját kivajazzuk, egy réteg puliszkát teszünk alulra, majd egy réteg tejfölös juhtúrót. Így szépen rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre még egy kis puliszka kerül, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütjük kb. 15-20 percet, majd még a végén tető nélkül kicsit, hogy a sajt a tetején szép aranybarna legyen.
  6. Tálaláskor még egy kis friss tejfölt adunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 60123
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikor kiderült, hogy két családtagom is lisztérzékeny, sokat kísérleteztünk a különféle lisztmentes ételekkel. A kukoricából készült puliszkára ekkor bukkantunk, ami végül is egy tradicionális, sajnos eléggé elfeledett ételünk. Nagyon laktató, ízletes és vég nélkül variálható. Elkeztem különböző módokon, ízesítésekkel kísérletezni, és ez lett számomra a nyerő :).

Hozzászólások

Audrey

Erdélyben ettem hasonlót, nagyon finom volt úgyhogy mindenképp ki fogom próbálni. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Aaaudrey, örülök hogy tetszik. Valóban nagyon finom, igazi magyaros ízek ....bár nem kalóriaszegény, az biztos :D

Törölt felhasználó

Amióta lisztérzékeny vagyok mindig vadászgatok az egyszer? és nagyszer? receptek után. Ez nagyon annak t?nik! A napokban kipróbálom!! Köszönöm a jó ötletet!

Törölt felhasználó

Marcipanhab, remélem ízleni fog :) Egyébként rengeteg variálási módja van, a minap pl. túrósan készítettem el, jó sok pirított hagymával és jó lágyra hagytam a puliszkát, mert a nagyimnak készült. Úgy is fincsi lett. Legközelebb magunknak is kissé lágyabbra - nagyim szerint "mammantyúsra" :) hagyom. Egyébként láttam valahol édes változatát is, jóféle szilvalekvárral. Lehet legközelebb azt is kipróbálom :))

csatadi.nora

Igen, túróval és "mammantyúsra" készítettem. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért!

helena26

Nagyon tetszik nekem is ez a recept! Pörkölttel fogom elkészíteni. Köszönöm az ötletet!! Lehet édesen is,nagyon jó! Üdvözlettel,Helena

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!