r
Nosalty Logó

Juhtúrós rakott puliszka

NS
Juhtúrós rakott puliszka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

966
Kalória
31g
Fehérje
64.7g
Szénhidrátok
63g
Zsír
106.1g
Víz
112.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
14.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3405 micro
Összesen 3864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen folyós! (Elkészíthető mikróban is: jénai tálba öntjük a hozzávalókat, lefedjük, és 3-4 percenként megkeverve, maximumon elkészítjük.) Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Az apróra szeletelt szalonnát félig lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azt is üvegesre "futtatjuk" a kisült zsiradékon. Szükség szerint olívaolajat adunk hozzá (ha nagyon húsos a szalonna v. sonka).
  3. 1 és 1/2 doboz tejfölt összekeverjük a juhtúróval, majd hozzáadjuk a már kissé kihűlt, pirított szalonnát és hagymát.
  4. A jénai tál alját kivajazzuk, egy réteg puliszkát teszünk alulra, majd egy réteg tejfölös juhtúrót. Így szépen rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre még egy kis puliszka kerül, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütjük kb. 15-20 percet, majd még a végén tető nélkül kicsit, hogy a sajt a tetején szép aranybarna legyen.
  6. Tálaláskor még egy kis friss tejfölt adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mikor kiderült, hogy két családtagom is lisztérzékeny, sokat kísérleteztünk a különféle lisztmentes ételekkel. A kukoricából készült puliszkára ekkor bukkantunk, ami végül is egy tradicionális, sajnos eléggé elfeledett ételünk. Nagyon laktató, ízletes és vég nélkül variálható. Elkeztem különböző módokon, ízesítésekkel kísérletezni, és ez lett számomra a nyerő :).

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Roppanós sütőtökkrokett

Nem érdemes mirelit krokettet venni, hiszen otthon is elkészíthetjük a köretet gyorsan és egyszerűen. Ráadásul nemcsak burgonyát használhatunk a masszához, hanem más zöldségeket is, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...