Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cinke puliszka

Cinke puliszka
Cinke puliszka
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban Nagymamám nagyon sokszor csinált nekünk cinke puliszkát. Máig is megmaradt ez a recept a családban, mert a régi szép időket idézi a családnak. Nagyon szeretem, pedig egy nagyon egyszerű, semmi extra étel. :D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, és kisebb kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi, kissé megsózzuk (fontos, hogy ne sózzuk el a főzővizet, mert később, ha megfő a krumpli, a levében kell majd áttörni).
  2. Míg fő a krumpli, felkockázzuk a szalonnát, és megsütjük.
  3. Ha megfőtt a krumplink, nem öntjük le a vizet róla, hanem krumplitörővel áttörjük az 1-2 csapott evőkanál liszttel együtt. (Ha sokalljuk a vizet rajta, öntsünk le belőle egy keveset.)
  4. Kóstolás után még sózzuk, borsozzuk. Ne legyen nagyon lágy, kis lángon felfőzzük. A liszt azért kell, hogy kicsit sűrítse az ételünket. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen liszt ízű, csak az állagáért tesszük bele.
  5. Tálaláskor a szalonnakockákat rátesszük a tetejére. Jó étvágyat. :)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rencsike

Mióta szakács: 2016.01.19.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka, krumplis egytálétel, puliszka szalonnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katyerin
Katyerin Wed, 2016-01-27 12:51

Nálunk krumplikása a neve és aranybarnára pirított hagymakockákkal esszük. Imádom! :)

433
burgonya 6 közepes db
víz 5 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
fekete bors 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 20 dkg