r
Nosalty Logó

Banush - ukrán puliszka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Banush - ukrán puliszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 2390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    3766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3391 micro
Összesen 2390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A banush-hoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A banush-hoz

  1. A tejet egy vastag falú lábosba öntjük, és felforraljuk.
  2. Ha már pöszög, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát és a sót.
  3. Folyamatosan kevergetjük kb. 10 percig, akkor elzárjuk alatta a gázt, és azonnal tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. Ezzel kezdjük: a szalonnát pici kockákra vágjuk, és közepes lángon kiengedjük, amíg jó ropogós nem lesz. Szűrőkanállal kivesszük.
  2. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, és szép barnára sütjük a visszamaradt szalonnazsíron.
  3. A kaprot finomra vágjuk.
  4. A tányérra szedett banushra morzsolunk egy kis kecskesajtot, szórunk rá szalonnát és hagymát, megszórjuk kaporral, és azonnal tálaljuk (ha nem elég a kalóriából, akkor meglocsolhatjuk egy kis visszamaradt zsírral).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8483
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Ajánló

Egy kis kupica vodka...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A puliszka ukrán változata - a krémesség kedvéért tejben főzve!

Hozzávalók

A banush-hoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek