Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel

Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé talán lenézett alapanyag a kukoricadara, de ha ez nem rettent el minket, ilyen egyszerű, olcsó, laktató és nem mellesleg finom fogást varázsolhatunk belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen, belekeverünk 30 g vajat, majd az egészet egy tálra kiöntjük, és félretesszük hűlni.
  2. Ha megdermedt a puliszkánk, 12, nagyjából négyzetformájú részre vágjuk. Ezek közepébe egy-egy evőkanál juhtúrót teszünk, és ügyesen gombóccá gyúrjuk. A maradék juhtúrót félretesszük az öntethez.
  3. A gombócokat egy hőálló tálba tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percet sütjük.
  4. Amíg a puliszka sül, gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölhöz (minél zsírosabb, annál jobb) adjuk a finomra aprított fokhagymát és a juhtúró maradékát, sózzuk-borsozzuk, majd krémesre kikeverjük.
  5. A puliszkagombócokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, valamint megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 25 068
elküldve: 3
receptkönyvben: 186
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
793 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós kukoricamálé

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fjutka59
Fjutka59 Sun, 2018-02-04 06:34

Kiváncsi vagyok hogy jött ki 15-dkg juhturóból 12-evőkanállal és még maradt az öntetthez is.

bahemaaf
bahemaaf Tue, 2017-10-31 11:48

Nekem nagyon bejött, szerintem nagyon finom. Ezelőtt még sosem készítettem puliszkát, így fogalmam sem volt, hogy milyen sűrűségűre kell főzni, végül a krumplipüré állagnál megállapodtam és azzal már meg tudtam csinálni a gombócokat. Próbáljátok ki bátran, szerintem nálam marad a receptoárban. :-D

486
kukoricadara 250 g
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 30 g
juhtúró 15 dkg
tejföl 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint