r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3396 micro
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen, belekeverünk 30 g vajat, majd az egészet egy tálra kiöntjük, és félretesszük hűlni.
  2. Ha megdermedt a puliszkánk, 12, nagyjából négyzetformájú részre vágjuk. Ezek közepébe egy-egy evőkanál juhtúrót teszünk, és ügyesen gombóccá gyúrjuk. A maradék juhtúrót félretesszük az öntethez.
  3. A gombócokat egy hőálló tálba tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percet sütjük.
  4. Amíg a puliszka sül, gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölhöz (minél zsírosabb, annál jobb) adjuk a finomra aprított fokhagymát és a juhtúró maradékát, sózzuk-borsozzuk, majd krémesre kikeverjük.
  5. A puliszkagombócokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, valamint megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 478
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 71726
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé talán lenézett alapanyag a kukoricadara, de ha ez nem rettent el minket, ilyen egyszerű, olcsó, laktató és nem mellesleg finom fogást varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek