r
Nosalty Logó

Puliszkatekercs juhtúróval töltve

Gonoszka1
Puliszkatekercs juhtúróval töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

720
Kalória
25.6g
Fehérje
78.8g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
424.5g
Víz
11.8g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7457.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    5655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5423 micro
Összesen 2879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a sóval.
  2. Lassan, állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Kézi habverőre váltva a fakanalat, állandó keverés mellett csomómentesre és sűrűre főzzük. (Ez kb 10 perc.)
  3. Langyossá hűtjük, időnként átkeverve.
  4. Sütőpapírra borítjuk a langyos puliszkát. Az olajat egy kis edénybe tesszük, és egy kanalat bele-bele mártva szétegyengetjük. Ha már nagyjából szétegyengettük, akkor nyújtófával laposra nyújtjuk, vigyázzva, hogy ki ne szakadjon. (Én 38 x 42-es sütőpapíron nyújtottam el úgy, hogy körbe kb 1-2 cm maradjon.)
  5. A kinyújtott puliszkára rámorzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, majd a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. Ráemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire a sütőpapírba göngyölt puliszkarudat, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, hogy a juhtúró megolvadjon.
  6. Melegen óvatosan szeletelve tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25

Ezt a receptet Marikától, egy Budapesten élő erdélyi jó ismerősömmel készítettük el. Én eddig soha nem ettem puliszkát, de mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom juhtúróval és tejföllel tálalva. Csak ajánlani tudom, mert egy egyszerű és gyorsan elkészíthető finom étel.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...