r
Nosalty Logó

Puliszkatekercs juhtúróval töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Puliszkatekercs juhtúróval töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7457.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    5655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5423 micro
Összesen 2879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a sóval.
  2. Lassan, állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Kézi habverőre váltva a fakanalat, állandó keverés mellett csomómentesre és sűrűre főzzük. (Ez kb 10 perc.)
  3. Langyossá hűtjük, időnként átkeverve.
  4. Sütőpapírra borítjuk a langyos puliszkát. Az olajat egy kis edénybe tesszük, és egy kanalat bele-bele mártva szétegyengetjük. Ha már nagyjából szétegyengettük, akkor nyújtófával laposra nyújtjuk, vigyázzva, hogy ki ne szakadjon. (Én 38 x 42-es sütőpapíron nyújtottam el úgy, hogy körbe kb 1-2 cm maradjon.)
  5. A kinyújtott puliszkára rámorzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, majd a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. Ráemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire a sütőpapírba göngyölt puliszkarudat, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, hogy a juhtúró megolvadjon.
  6. Melegen óvatosan szeletelve tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9010
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Puliszkatekercs juhtúróval töltve
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Marikától, egy Budapesten élő erdélyi jó ismerősömmel készítettük el. Én eddig soha nem ettem puliszkát, de mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom juhtúróval és tejföllel tálalva. Csak ajánlani tudom, mert egy egyszerű és gyorsan elkészíthető finom étel.

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Finomság, köszönöm a receptet.:-o

Gonoszka1

Nagyon szívesen! Én is most csináltam el?ször, de már vettem újabb adag kukorica darát, mert nagyon ízlett nekünk. Köszönöm kedves hozzá szólásod. Üdv:Kinga

nyihaj

Hmm, és gluténmentes is! Így még nem készítettem soha, de biztos kipróbálom! Köszönöm az ötletet!

Gonoszka1

Örülök, hogy új elkészítési módot tudtam mutatni, de ez nem egészen az én érdemem, mert ahogy írtam egy erdély jó ismerösöm mutatta meg nekem azt ahogy ?k készítették, ill. készítik. De az tény, hogy nekem nagyon ízlett. Üdvözlettel:Kinga

nyihaj

Kedves Kinga! Az érdem szerintem a tied is, hiszen te osztottad meg ezen a portálon! Tegnap elkészítettem! Fél adagot, mert a gyerekeim nem szeretik - nekem kissé lágy lett a f?tt dara, de ezt inkább az én gyakorlatlanságomnak tudom be, rövid ideig f?ztem, mert nagyon puffogott a kása :) A papírra elterítettem, így viszont eláztatta a süt?papírt, de sikerült feltekernem! Nagyon finom lett, de gyanítottam, hogy így lesz. És olyan mutatós is a sárga darában a juhtúró fehérsége :) Köszönöm, biztos elkészítem majd többször is! Üdv, Hajni

Gonoszka1

Kedves Hajni! Köszönöm, hogy megosztottad velem a puliszka készítésedet. Örülök, hogy ízlett. Persze a puliszka készítésének biztos vannak más elkészítési módjai is, mint ahogy minden egyes ételt több féle képpen lehet elkészíteni. Bár Sancho kissé durván fogalmazta ezt meg. Ahonnan az és ismer?s?m jött, ott így készítette az egész falu nagy edényekben. Így én csak ezt az elkészítési módot ismerem, és mint írtam én is el?ször készítettem ezt el. Mégegyszer köszönöm kedves soraidat. Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Hát, nagyjából így készül, csak a puliszka nem. Ez csak eresztett puliszka, olyat a csirkéknek szoktak csinálni.

Gonoszka1

Az lehet, de nekem így mutatta, és nekünk nagyon ízlett, pedig higyedd el, nem vagyok csirke!

nyihaj

Kedves Sancho! A leg?szintébb kíváncsisággal kérdezem: az igazi puliszka hogyan készül? Mi a különbség? Gyerekként én sosem ettem, 2 éve derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok, akkor készítettem kukoricadarát el?ször magamnak. Több újságban is így írják az elkészítését: meg kell f?zni és kész :) Felétek jó módja van a csirkéknek, ha f?zték a darát nekik ;) az én nagymamám forró vízzel öntötte csak le a darát, elkeverte, hagyta állni kissé és úgy adta a csirkéknek. Sosem f?zte. Válaszodat el?re is köszönöm, Hajni

Törölt felhasználó

Hát, a puliszkának való lisztet, ami durvább mint a liszt, de finomabb a daránál, föv? vízbe öntjük óvatosan, a közepébe fakanál nyelével egy lyukat szúrünk, s hagyjuk f?ni. Kb 20 perc alatt megvan, ekkora levet leöntjük, de nem dobjuk ki. Keverni kezdjük, a levéb?l adagolunk hozzá, hogymegfelel? legyen. Kiborítjuk egy vágódeszkára, letakarjuk, kb 10 perc után lehet cérnával szeletelni. Utána úgy alakítod, ahogy tetszik. Különben van a recepteim közt is puliszkarecept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül

Ódzkodunk a húsmentes hamburgerektől, mert nem akarunk helyettesítgetni, imitálni, utánozni? Esetleg a drága és nehezen fellelhető alapanyagok miatt aggódunk? Kiráz a hideg a lombikban növesztett műhúsok gondolatától? Akkor felejtsük el az összes hasonló félelmünket, mert ez a hamburger minden, csak nem a fent felsorolt dolgok.

Nosalty

További cikkek