r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszka Zsuzsától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Juhtúrós puliszka Zsuzsától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 1632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük.
  2. A kisült pörcöt szűrőkanállal kivesszük a zsírból, félretesszük.
  3. A tejet a sóval felforraljuk, amikor forr, óvatosan hozzákeverjük a kukoricadarát állandó keverés közben.
  4. Állandóan keverve kislángon addig főzzük, amíg pöfékel. Vigyázat, fröcsköl!
  5. Egy tiszta lábosba teszünk a szalonna zsírjából 2-3 kanálnyit. Ráöntjük a kész puliszkát, belekeverjük a juhtúrót és a tejfölt. Csak eggyet rottyantunk rajta.
  6. Szalonnapörccel a tetején tálaljuk. Aki szereti, még a tetejére is tehetünk szalonnazsírt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31855
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Önmagában is finom tartalmas, húsos leves után. Köretként pörköltek, szaftos húsok mellé kitűnő - ekkor a szalonna elmaradhat. Kicsi adagja elsőrangú, különleges meleg előétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós puliszka Zsuzsától
8zsuzsa8 210 recept

Erdélyi barátnőmtől tanultam ezt a gyorsan készülő puliszkát. Még egyszerűbb változata a vízzel készült puliszka, de így finomabb. Persze lehet rétegezni, sütőbe tenni, de úgy hosszadalmasabb. Próbáltam már a juhtúrót és tejfölt közvetlenül a puliszkafőző edénybe tenni, de ekkor leragadt. Érdemes egy új edényt használni. A barátnőm szerint három Miatyánkot kell elmondani, amíg a puliszka megfő - ez körülbelül 5 perc, de aki ragaszkodik a hagyományokhoz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek