Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tarhonya

Tavaszi tarhonya
Tavaszi tarhonya
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tarhonya tabouleh néven egy gasztromagazinban találtam erre a receptre. Grillezett húsok mellé szerintem kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát sós vízben puhára főzzük. Szerintem jobb íze lesz, ha a tarhonyát először kevés olívaolajon megpirítjuk, majd vízzel felöntve főzzük meg. Hideg vízzel leöblítjük, és kevés olajjal átkeverjük, hogy ne tapadjanak össze.
  2. Miután a tarhonya kihűlt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felkockázott retket, a friss zöldfűszereket, a citrom levét és az olívaolajat.
  3. Alaposan összekeverjük, és ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 837
elküldve: 13
receptkönyvben: 584
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tarhonya tabouleh, zöldséges tarhonya, tarhonyás köret tavaszi zöldségekkel, mentás tarhonya

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maultasche
maultasche Tue, 2013-04-16 07:16

Ezt igazából bulgurral jobb elkészíteni, nekem a tarhonyás változat nem igazán jött be :( Maradok az eredeti verziónál.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2013-04-16 07:37

Így van, valóban bulgurral az igazi, ez egy kicsit magyarosított verzió a tarhonyával, de nagyon fini szerintünk! :)
Szép napot!
Üdv:
Bea

Ilsarana
Ilsarana Mon, 2013-04-15 11:02

Hmm... nagyon jol nez ki ez a tarhonyas salata! De el lehet ezt kesziteni esetleg rizzsel is?

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-05-23 12:47

Kedves gasztronauta,
Tetszik a recept, nagyon klassz ötlet így elkészíteni. Jövő héten a kertipartira tuti, hogy elkészítem a sültek mellé! Köszi a receptet.
Üdv:Saci

345
tarhonya 250 g
retek 5 db
újhagyma 4 db
petrezselyem 4 csokor
menta 1 marék
olívaolaj 4 ek
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint