r
Nosalty Logó

Joghurtos-tejszínes citromkrém

Wendy
Joghurtos-tejszínes citromkrém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
5.2g
Fehérje
36.8g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
120.2g
Víz
112.5g
Koleszterin
630.7mg
Élelmi rost
35.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Lereszeljük a citrom héját és kifacsarjuk a levét.
  2. Egy tálkában összekeverjük a cukrotés a tojást kézi habverővel, majd hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Egy kis lábosba tesszük a vajat és takarékon felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a citrom héját, levét és kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk acukros tojást, majd visszatesszük a takarékon égő lángra, és 10 percig folyamatosan keverjük a kézi habverővel. Bel kell sűrűsödnie (kb. mintha egy kicsit hígabb pudingot készítenénk).
  4. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg kihűl (addig elmosogatunk).
  5. A tejszínt (jó hideg legyen) habbá verjük, és a kézi habverővel a citromos krémhez keverjük. (Nekem 4 nagyobb adag lett.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 2 p
  • Főzés ideje: 10 p

Stahl Judit Büntetlen Örömök c. könyvében találtam a receptet és kipróbáltam. A tapasztalatok alapján írtam le a fenti elkészítési módot, szerintem nagyon finom desszert.

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...