Sárgabarackbefőtt

A sárgabarack Kínában őshonos, az őszibarack rokona. Fajtától függően halványsárga, narancsos, pirosas színű lehet, vékony, bársonyos héjú, lédús gyümölcs. Erősen antioxidáns hatású. A sárgabarackot ehetjük frissen, de számos módon felhasználhatjuk, például készülhet belőle befőtt is. A befőzés célja, hogy a gyümölcsöt fagyasztás nélkül, hosszabb ideig tartósítani tudjuk. A sárgabarackbefőttet általában magozott, félbevágott gyümölcsből készítik. Fontos, hogy a gyümölcsöt frissen vásároljuk meg, és mihamarabb használjuk fel. A befőtt elkészítéséhez csak egészséges szemeket használjunk és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, de ne túl sokáig, mert elveszítheti aromáját. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A sárgabarackot a befőzés előtt érdemes néhány órára citromos vízbe áztatni, vagy ecetes vízzel átmosni. A kimagozott, félbevágott szemeket általában forrásban lévő cukrozott vízbe dobják néhány percre, de vannak, akik nyersen teszik a gyümölcsöt az üvegbe és leforrázzák a sziruppal. A sárgabarackbefőttet fűszerezhetjük szegfűszeggel, fahéjjal. Az elkészült befőttet röviden dunsztoljuk, majd miután kihűlt, mehet is a kamrába.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
Pikáns, egzotikus, gyors és laktató - ezek az ételek garantáltan feldobják a szürke hétköznapokat. Vigyázat! Néhány fogásunk nagyon csípős!
NosaltyAz Auchan idén is jelentős béremeléseket jelentett be, a legjobban a pékek és az online kiszállítói szakértők kereshetnek.
NosaltyHa gyors húslevesre vágyunk, megmentőnk a csirkemell lesz. Tudjuk, hogy csontos húsból az igazi, de most csak erre van idő...hidd el, nagyon finom variációkat mutatunk!
NosaltyEgyszerű, de nagyszerű megoldás mindenkinek, aki egészséges módszerrel dobna le pár kilót.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Hidd el, hogy a szénhidrát nem ördögtől való dolog, szóval nem kell teljesen száműznöd a diétád ideje alatt, sőt! A lényeg csak annyi, hogy a helyes időpontban edd, és a megfelelő szénhidrátot válaszd.