r
Nosalty Logó

Joghurtos gyuvecs

Salamon Csilla
Joghurtos gyuvecs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

571
Kalória
38.7g
Fehérje
45.7g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
562.2g
Víz
183g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    562.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1908 micro
  • β-karotin
    5052 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2248.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2272 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    7630 micro
  • β-karotin
    20207 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4589 micro
Összesen 2281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A vizet ráöntjük, és puhára főzzük.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, rátesszük a feldarabolt zöldbabot, a paprikát és a karikára vágott sárgarépát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, erre a pörköltet öntjük, majd a hagymás zöldséggel rétegezzük, és befedjük a maradék burgonyával.
  6. A joghurtot kikeverjük a tojásokkal, a tetejére öntjük, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Patisszont is lehet beletenni, de nálunk úgy senki sem szereti.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...