Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos epertorta amarettini alappal

Joghurtos epertorta amarettini alappal
Joghurtos epertorta amarettini alappal
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom születésnapjára készítettem ezt a tortát, amit egy német receptes oldalon találtam.

hozzávalók / 5 adag

A kekszalaphoz

A krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A keksz alaphoz

  1. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vajat alacsony lángon megolvasztjuk.
  3. A kekszeket ledaráljuk, és összekeverjük a vajjal.
  4. A vajas kekszmasszát a tortaformába nyomkodjuk, és 1 órát hagyjuk a hűtőben hűlni.

A krémhez

  1. A zselatint vízbe helyezzük, és hagyjuk megpuhulni.
  2. Az epret egy botmixer segítségével pürésítjük.
  3. Ezután az eperpürét, a joghurtot és a kétféle cukrot összekeverjük.
  4. A zselatint kinyomkodjuk, és hagyjuk alacsony lángon feloldódni. Amint ez megtörtént, 2-3 evőkanál eperpürével keverjük el, és ezután öntsük a zselatint a többi krémhez.
  5. Verjük fel a tejszínt és keverjük össze a többi krémmel.
  6. A masszát öntsük a kekszes alapra, és hagyjuk 4-5 órán át a hűtőben pihenni.

Díszítéshez

  1. Az epreket megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd mártsuk bele az epreket tetszés szerint.
  3. Verjük fel a tejszínhabot, és díszítsük vele a tortát a csokoládés eprek segítségével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 407
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VZsófi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1114
vaj 160 g
keksz 120 g
keksz 120 g
eper 400 g
görög joghurt 800 g
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 10 db
habtejszín 240 g
eper 250 g
étcsokoládé 100 g
habtejszín 250 g