Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-diós kifli

Joghurtos-diós kifli
Joghurtos-diós kifli
210 perc / előkészület: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az anyukám kefíres kiflijének továbbfejlesztése.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mákkal, almával és gesztenyével is nagyon finom...

Ebből az adagból 32 nagy kiflit kapunk, aki szeret vele sokáig babrálni, 16 részre is vághatja a lapokat...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a joghurtot és az olajat, s kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, s a kis cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát és a fahéjat, s forró tejjel vagy vízzel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint elkeverjük, hogy jól kenhető legyen.
  5. A cipókból egyszerre kettőt kinyújtunk kb. egyforma méretűre. Az egyik lapot megkenjük a margarin 1/4 részével, ráhelyezzük a másik lapot, finoman összenyomkodjuk, majd egy kicsit még nyújtunk rajta.
  6. Egy derelyemetszővel 8 cikkre vágjuk. A vastagabb végére tesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 760
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes patkók, édes kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2152
finomliszt 70 dkg
tojás 2 db
élesztő 5 dkg
joghurt 2 dl
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
porcukor 2 ek
1 csipet
margarin 20 dkg
dió 40 dkg
cukor 15 dkg
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kk
víz 1.5 dl
tojás 1 db
porcukor 1 ek