r
Nosalty Logó

Joghurtos-diós kifli

NS
Joghurtos-diós kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2152
Kalória
41.9g
Fehérje
206.4g
Szénhidrát
134.4g
Zsír
154g
Víz
141.5g
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
57.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    537.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    274 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    825.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a joghurtot és az olajat, s kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, s a kis cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát és a fahéjat, s forró tejjel vagy vízzel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint elkeverjük, hogy jól kenhető legyen.
  5. A cipókból egyszerre kettőt kinyújtunk kb. egyforma méretűre. Az egyik lapot megkenjük a margarin 1/4 részével, ráhelyezzük a másik lapot, finoman összenyomkodjuk, majd egy kicsit még nyújtunk rajta.
  6. Egy derelyemetszővel 8 cikkre vágjuk. A vastagabb végére tesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Ez a recept az anyukám kefíres kiflijének továbbfejlesztése.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...