r
Nosalty Logó

Joghurtos-diós kifli

NS
Joghurtos-diós kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2152
Kalória
41.9g
Fehérje
206.4g
Szénhidrát
134.4g
Zsír
154g
Víz
141.5g
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
57.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    537.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    274 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    825.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a joghurtot és az olajat, s kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, s a kis cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát és a fahéjat, s forró tejjel vagy vízzel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint elkeverjük, hogy jól kenhető legyen.
  5. A cipókból egyszerre kettőt kinyújtunk kb. egyforma méretűre. Az egyik lapot megkenjük a margarin 1/4 részével, ráhelyezzük a másik lapot, finoman összenyomkodjuk, majd egy kicsit még nyújtunk rajta.
  6. Egy derelyemetszővel 8 cikkre vágjuk. A vastagabb végére tesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Ez a recept az anyukám kefíres kiflijének továbbfejlesztése.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...