Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerencsepatkó Kovács Györgyitől

Szerencsepatkó Kovács Györgyitől
Szerencsepatkó Kovács Györgyitől
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor ajánlatos apró magvas ételeket fogyasztani, pl. mákot, mert az anyagi jólétet hoz. Erre az alkalomra készítem ezt a finom omlós édességet.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd kézzel jól összegyúrjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. Hűtőből kivéve diónyi kis gombócokat készítünk, amiket kis henger alakra sodrunk (kb.12 cm hosszúságú és hüvelykujjnyi vastagságú), majd kis patkó alakra hajtjuk.
  3. Előmelegített sütőben 165 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, a fehér csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a patkók két végét belemártjuk. Sütőpapírra téve hagyjuk rajta megkötni.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos-mogyorós patkó, szilveszteri patkó, fehér csokis-mákos patkó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vica09
Vica09 Fri, 2015-03-06 19:21

Szerintem pedig igazán mutatós! :) épp most készültek el. Nem mellesleg nagyon finom. :)
Csak így tovább Györgyi! :)

613
porcukor 10 dkg
mák 10 dkg
törökmogyoró 8 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
narancsaroma 2 ml
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek