r
Nosalty Logó

Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3347.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    2585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    7021 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13391.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    10342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    28084 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát.
  2. Ezután jöhet bele a répa, majd 1 perc pirítás után lassan az alap lé.
  3. Amikor az alap lé elkezd gyöngyözni, adjuk hozzá a misot és a mogyoróvajat, majd főzzük és keverjük addig, amíg szép egynemű nem lesz az állaga.
  4. Ezután hozzáadhatjuk a gombát és a pak-choit, majd pár perc után, amikor már a zöldségek is megpuhultak levesszük a tűzről a levest.
  5. A tésztát pár perc alatt egy külön edényben készre főzzük.
  6. Egy mélyebb tálba szedjünk egy adag tésztát, merítsük rá a levest, majd adjuk hozzá a további hozzávalókat, a kukoricát és az edamamét. Szórjuk meg szezámmaggal, újhagymával, esetleg egy kis chilivel, majd fogyasszuk evőpálcikával és leveses kanállal.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 587
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal
Nosalty vegán 137 recept

A ramen az egyik legautentikusabb ázsiai leves, aminek a vegán változata épp olyan tartalmas, mint az eredetié. Hogy fokozzuk az íz élményeket, misoval és mogyoróvajjal egészítettük ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek