r
Nosalty Logó

Artsoppa - svéd sárgaborsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Artsoppa - svéd sárgaborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2518 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 316 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9819.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    6576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2518 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. Másnap leöblítjük, egy nagyobb fazékba tesszük, ráhelyezzük az egyben lévő karajt, és felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk.
  3. Közepes lángon főzzük fél órát - közben lehabozzuk, ha szükséges. Fél óra után hozzátesszük a kockára vágott vöröshagymát és a póréhagymát.
  4. Addig főzzük, míg a sárgaborsó és a hús megpuhul. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, és ha szükséges után fűszerezzük.
  5. Ha kész, kivesszük a húst, kockára vágjuk, és a leveshez kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4673
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pofonegyeszerű, sűrű, laktató leves, Svédországban nagyon népszerű. Kicsit olyan, mint  a sárgaborsó főzelék, kicsit, mint egy sűrű lencseleves - hidegben gyors és tökéletes ebéd vagy vacsi!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek