Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Artsoppa - svéd sárgaborsóleves

Artsoppa - svéd sárgaborsóleves
Artsoppa - svéd sárgaborsóleves
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyeszerű, sűrű, laktató leves, Svédországban nagyon népszerű. Kicsit olyan, mint  a sárgaborsó főzelék, kicsit, mint egy sűrű lencseleves - hidegben gyors és tökéletes ebéd vagy vacsi!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. Másnap leöblítjük, egy nagyobb fazékba tesszük, ráhelyezzük az egyben lévő karajt, és felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk.
  3. Közepes lángon főzzük fél órát - közben lehabozzuk, ha szükséges. Fél óra után hozzátesszük a kockára vágott vöröshagymát és a póréhagymát.
  4. Addig főzzük, míg a sárgaborsó és a hús megpuhul. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, és ha szükséges után fűszerezzük.
  5. Ha kész, kivesszük a húst, kockára vágjuk, és a leveshez kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

svéd borsóleves, sárgaborsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
felesborsó 50 dkg
sertés rövidkaraj 30 dkg
póréhagyma 0.25 db
gyömbér 3 cm
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 l