r
Nosalty Logó

Jansson megkísértése - szardellás krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jansson megkísértése - szardellás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    215.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és nagyon vékony karikára szeljük. A ringlicsíkokat leszűrjük és az olajat összekeverjük a tejszínnel, a tejjel ízlés szerint sóval.
  2. A meghámozott burgonyát ceruza vastagságú hasábokra felvágjuk.
  3. A sütőtálat alaposan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
  4. A sütőtálba rétegezzük a hagymakarikák felét, majd a burgonya felét, azután elrendezzük rajta a sprotnikat, újból hagyma és végül a maradék burgonya kerül rá.
  5. Az egészet leöntjük a tejszínes-tejes-olajos keverékkel, rámorzsoljuk a vajdarabkákat és megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a burgonya puha nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8874
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Prima szakácskönyvek egyik számában találtam ezt a receptet, a svéd karácsonyi és húsvéti asztalokról elmaradhatatlan étel. Az eredeti svéd receptben sózott heringet használnak. A neten több variáció kering arról, miért ezt a nevet kapta. Az egyik szerint Gunnar Stigmark rendező édesanyja tálalta fel egy társasági eseményen, az étel nevét egy filmből kölcsönvéve. Később tovább terjedt, majd így került a szakácskönyvekbe. A másik verzió szerint Pelle Janzon operaénekesről nevezték el, aki vidám, barátságos személyiség és nagy gourmand volt, előadásai után gyakran hívta meg a barátait  késő esti italokra és étkezésekre. Végül is mindegy, honnan ered a neve, a lényeg, a tetején ropogós, alatta tejszínesen krémes szardellafilés burgonyacsoda... Nem lep meg, hogy a svédek odavannak érte. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek