Nosalty Logó

Jalapeno popper mac&cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Jalapeno popper mac&cheese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 1184 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2368 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 222 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1184 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5099.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 2368 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A sajtmártáshoz

  1. A vajat felhevítjük egy közepes méretű edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne, és rögtön hozzáöntünk keveset a langyos tejszínből, majd habverővel gyorsan csomómentesre keverjük.
  2. Amint ismét érezzük, hogy kezd sűrűsödni a mártás, öntsünk hozzá újból egy kevés tejszínt, és egészen addig ismételjük, amíg el nem fogy. Ha ez megvan, keverjük hozzá a krémsajtot és két részletben a reszelt cheddart. Ízesítsük kevés borssal és sóval. Ez utóbbival viszont óvatosan, mert a sajtok már eleve sósak kicsit.
  3. Végül pedig keverjük hozzá az aprított jalapeno paprikát és a metélőhagymát is.

Az összeállításhoz

  1. A tésztát bő sós vízben főzzük meg, viszont csak a csomagoláson írt főzési idő feléig! Ez fontos, mert így lesz jó állag a kész ételnek.
  2. Egy hőálló edényt vajazzunk ki, és szórjuk körbe zsemlemorzsával.
  3. A kifőtt tésztát keverjük a sajtszószhoz, majd öntsük a hőálló tálba.
  4. A tetejét szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, végül zsemlemorzsával hintjük meg.
  5. 200 fokon 20-25 percig süssük, amíg szép barna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8356
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Istenkém, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Két szuper étel még szuperebb fúziója ez!

Hozzászólások

Hozzávalók

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!