r
Nosalty Logó

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 1322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 5285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    480.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23869.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    5240 mg
  • Nátrium
    15739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    192 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2186 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    72372 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 5285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1925 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Elkészítés

A csirke-steakhez

  1. A csirkemellet megmossuk, és mindkét oldalát késsel enyhén beirdaljuk.
  2. A Jack Daniel's szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy üvegtálban, és a csirkemelleket ebben a szószban pácoljuk egy éjszakán át.
  3. Másnap a húst a szósz folyamatos kenegetése mellett meggrillezzük (kívül enyhén barna, belül szaftos legyen a hús).
  4. A burgonyapürét a szokásos módon elkészítjük annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a finomra reszelt cheddar sajtot, és a tetejére ropogósra sült bacon darabokat szórunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11279
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Csakis az amerikai káposztasaláta jöhet szóba, de abból jó sok!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
Auringonkukka 61 recept

"A BBQ szósz titka: a hús minősége, valamint a tűzhely és hőmérséklet mellett a szószoké a meghatározó szerepet a BBQ-rítusban. Az USA-ban a grillezők 90%-a használ valamilyen BBQ szószt a marináláshoz, grillezéshez magában, vagy a marinád részeként, illetve az elkészült hús mellé. A szószok régiónként is eltérnek egymástól. Kansas Cityben a szósz sűrű, paradicsom alapú, édes és csípős. Texasban szintén paradicsom alapú, ám vékonyabb, melaszt és Worcestershire szószt is tartalmaz. A Kentucky fekete szósz Worcestershire szószból és ecetből készül. Georgia államban mustárból, paradicsomból és ecetből készítenek vékony szószt, és még lehetne folytatni. A szószoknak a húsok sütés közbeni kenegetése az első számú felhasználási módja, de a paradicsom és cukortartalmú készítmények könnyen megbarnulnak, ezért csak a legvégén használjuk, illetve vékonyítsuk vízzel, almalével, sörrel, vagy fehérborral. Ne barnítsuk, mert keserű lesz az íze, csak szárítsuk ki." A BBQ szószok elkészítésének alapjait vettem figyelembe, egy kis kutatás és kísérletezés után elkészítettem a számomra ideális - és most veletek is megosztott - "titkos" receptet. Télen ugyanúgy el lehet készíteni a grillhúsokat, grillapos serpenyővel, vagy elektromos grillezővel, de persze a szabadban, faszénen, vagy tűzön az igazi!

Hozzávalók

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?