r
Nosalty Logó

Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2136 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 534 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2136 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt előző este 8 db, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. (Én előre szeletelt rövidkarajt használtam.) Nagy, vékony körré klopfoljuk, besózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük a másnapi felhasználásig.
  2. A hagymát tisztítás után 3-4 mm vastag karikákra vágjuk. A paradicsomot keresztben, szintén hasonló vastagságúra felkarikázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, és egy kisebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a citromhéjat. Összekeverjük.
  3. Egy karajszelet közepére teszünk egy paradicsomkarikát, rárakunk egy hagymakarikát, majd ismét egy paradicsomkarikát. A paradicsomra tesszük a petrezselymes, fokhagymás, sajtos keveréket. Ezt az egészet befedjük egy karajszelettel. A húst körberögzítjük fogvájóval.
  4. A húst először belemártjuk a vízzel elkevert felvert tojásba, majd meghempergetjük zsemlemorzsában. Ezután ismét tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába. Bő forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6929
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 06.

Ajánló

A citrom nagyon intenzív, de ugyanakkor különleges ízt ad az ételnek. Aki nem meri bevállalni, az nyugodtan hagyja ki a töltelék készítésénél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj
Lizinka_ 587 recept

Egy nagyon különleges ízű, ropogós bundájú rántott karaj. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek