r
Nosalty Logó

Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt előző este 8 db, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. (Én előre szeletelt rövidkarajt használtam.) Nagy, vékony körré klopfoljuk, besózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük a másnapi felhasználásig.
  2. A hagymát tisztítás után 3-4 mm vastag karikákra vágjuk. A paradicsomot keresztben, szintén hasonló vastagságúra felkarikázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, és egy kisebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a citromhéjat. Összekeverjük.
  3. Egy karajszelet közepére teszünk egy paradicsomkarikát, rárakunk egy hagymakarikát, majd ismét egy paradicsomkarikát. A paradicsomra tesszük a petrezselymes, fokhagymás, sajtos keveréket. Ezt az egészet befedjük egy karajszelettel. A húst körberögzítjük fogvájóval.
  4. A húst először belemártjuk a vízzel elkevert felvert tojásba, majd meghempergetjük zsemlemorzsában. Ezután ismét tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába. Bő forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7088
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 06.

Ajánló

A citrom nagyon intenzív, de ugyanakkor különleges ízt ad az ételnek. Aki nem meri bevállalni, az nyugodtan hagyja ki a töltelék készítésénél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyenc, zöldséggel töltött sertéskaraj
Lizinka_ 601 recept

Egy nagyon különleges ízű, ropogós bundájú rántott karaj. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!