Nosalty Logó

Sajtburger TBetty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TBetty
Sajtburger TBetty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2301 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 767 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7021.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    3193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2301 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst beízesítjüksok borssal és sóval, a darált hagymával.
  2. Diónyi gombócokat formázunka húsból, és vágódeszkán kilapítjuk.
  3. Kevés olajat teszünka serpenyőbe, beletesszüka húst ésegész borsot őrlünk az egyik oldalára, majd ha megforgattuk, a másikra is.Vigyázzunk, az olaj ne lepje el a húst!
  4. A zsemléket kettészeljük, s a belsejére egész borsot őrlünk, majd belső oldalukkal lefelé fordítva serpenyőben enyhén megpirítjukőket.
  5. Apró kockákra vágunkegy hagymát, s betesszüka mikróba 20 másodpercre.
  6. Ha a hús megsült, rátesszüka zsemlére, erre jön a lapkasajt, erre a hagyma, és az ubi karikára vágva. Majd nyomunk még rá mustárt és ketchupot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8526
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Íze hasonlít a híres gyorséttermes sajtburgerre, a kovászos ubi és a sok bors miatt. A borsot ne sajnáljuk, mert az a dolog titka. Fontos még, hogy a darált hús marha és sertés vegyes kombinációjából legyen, mivel a sertéshús zsiradéka nem hagyja a húst kiszáradni. Nyilván soha senki nem fogja tudni otthon elkészíteni az eredeti sajtburger pontos mását, mert nem fogjuk megtalálni ugyanazokat a hozzávalókat, de ezzel a recepttel szerintem kielégíthetjük a gyorsétterem iránti vágyainkat.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.