r
Nosalty Logó

Ínyenc grill hal forma rizzsel

NS
Ínyenc grill hal forma rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

360
Kalória
28.7g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
1.6g
Zsír
135.3g
Víz
57.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
447.9mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1079 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt olívaolajjal megkenünk. A fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk a serpenyőbe. Begyújtjuk alá a tüzet. 3 nagyobb tőkehalfilét ráhelyezünk a fokhagymaágyra. Elkezdjük sütni. Szépen, lassan, sorjában adagoljuk a fűszereket, közben pár percenként megfordítgatjuk a halakat. Óvatosan, hogy ne törjön össze. Mikor már kicsit grillesedik, elzárjuk a tüzet, és félretesszük a serpenyőben még gőzölgő halat, lefedjük. Ha hamarabb odakapna, akkor addig süssük, míg el nem párolog alóla a víz. A halszószt beszívja a halacska.
  2. Közben egy zacskó rizst megfőzünk sós, vegetás vízben. Adunk hozzá egy csepp olívaolajat is. Ha kész, kiszedjük, és egy tálba rakjuk.
  3. Tálalás: Fogunk két kisebb szem salátalevelet, egymásra helyezzük. Egy tőkehalfilét ráemelünk. Alávágunk egy szelet citromkarikát. Ízlés szerint meg is locsolhatjuk citromlével a halat. A rizst egy kis feles pohárba szedjük, belenyomkodjuk, majd óvatos, apró lökésekkel a tányér felé kicsúsztatjuk belőle. Ha jó minőségű rizst használunk, akkor összeáll, és nem fog szétpotyogni a lökések közben. Kétszer megcsináljuk. Két kisebb bazsalikom levelet rátépünk a rizskupacok oldalára.
  4. Kész is, jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

A magyar konyhában sajnos elég kis szerepet kap a hal, pedig rengeteg jótékony hatással bír, nem mellesleg, a megfelelő ízesítéssel, ínycsiklandó falatokat lehet belőle készíteni.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...