Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos halfilé koktélparadicsomos farfalléval

Olaszos halfilé koktélparadicsomos farfalléval
Olaszos halfilé koktélparadicsomos farfalléval
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sűrű paradicsomszószos halfilé remekül passzol ehhez a könnyen elkészíthető, koktélparadicsomos tésztához.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Az olaszos tőkehalfilét 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, a koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk.
  4. Az olívaolajon egy picit megpirítjuk a reszelt fokhagymát, majd rádobjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet engedjen.
  5. Hozzákeverjük az újhagymát, megvárjuk, amíg kicsit az is összeesik, majd hozzáforgatjuk a leszűrt tésztát.
  6. Megszórjuk a bazsalikommal, parmezánt reszelünk hozzá, és az egészet összeforgatjuk.
  7. A paradicsomos tésztát két tányérra kiszedjük, a halfilét megfelezzük, és a tésztára fektetve, egy kevés friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
768 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
tőkehalfilé 360 g
újhagyma 3 db
bazsalikom 1 marék
koktélparadicsom 20 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
farfalle 15 dkg
parmezán sajt 35 g