r
Nosalty Logó

Intelligens krémes vörösboros eperöntettel

NS
Intelligens krémes vörösboros eperöntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

781
Kalória
16.3g
Fehérje
99.4g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
136.4g
Víz
293.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
75.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Intelligens krémes

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a 20 dkg cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként a tejet is.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk (ne ijedjünk meg, elég híg "tésztát" kapunk).
  4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
  5. Hideg sütőben, 175 fokon 1 órát sütjük.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hidegre tesszük, és csak utána szeleteljük. Megszórhatjuk még az öntet előtt porcukorral is, én ezt elfelejtettem, már csak fotózáskor jutott eszembe. :)

Vörösboros eperöntet

  1. A cukrot világosra karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a vörösbort, felforraljuk. Pár percig főzzük.
  3. A megmosott, feldarabolt epret hozzátesszük, és ismét pár percig főzzük.
  4. A kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Az öntet akár melegen, akár hidegen is jól passzol a sütihez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*25

Az elkészítése egyszerű és gyors. A sütési idő 1 óra + a hűtés. Ezért, ha tehetjük, már készítsük el előző nap. Érdekesség: a lassú sütés közben a tészta 3 részre osztódik, innen az intelligens elnevezés.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek