Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai tökpüré tökös tésztával

Indiai tökpüré tökös tésztával
Indiai tökpüré tökös tésztával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torma kérdezte, hogy mivel fogom a tökmagos kovászos tésztát enni. Most eljött az ideje. Ilyenkor ugye tököt tökkel készítünk. Ez egy igazán tökös fogás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, késes aprítóban összevágjuk.
  2. Egy kanál olívaolajon elkezdjük erős lángon sütni, közben a fűszereket hozzáadjuk. Így sütjük 4-5 percig.
  3. Mikor átpárolódott, hozzáadjuk a kókusztejet és a joghurtot, együtt forraljuk néhány percig, majd rátekerjük a lime levét. Ezzel el is készült a püré.
  4. Tálalásnál tökmaglisztből gyúrt kovászos tésztámat főztem ki mellé, és pirított tökmaggal szórtam meg.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tökös tészta tökpürével, tökpüré tésztára, tészta tökpürével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-11-07 18:05

Szia Tormika!Igen, én olvastam és el is tettem magamnak (én észrevettem). Tudod, nagyon bukok az ilyesmire. Vajon azt is ki lehet szárítani és eltenni későbbre? A vadkovászosak szuper jól tárolhatók és nem romlanak meg. Csak azért kérdem, mert sokszor úgy elkap a hév, hogy egy csomó ízesítésűt készítek, aztán persze el kell tennem, mert nem tudjuk mindet megenni. Bár, már itt a válasz, kipróbálom és megtudom. Puszi: Vass.

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-11-08 14:00

Igen, ki lehet szárítani...bepakoltam a lánykámnak szárítva, mert annyi minden más volt, hogy nem ettük meg a hétvégén...
Tudod mivel lehetne megpróbálni? Kefirrel gyúrjál egyet!!! Az is szuper selymes lehet!!! Vagy az "agyonimádott" íróddal!!! Haha :P
Kefírkovászosat már gyúrtam; csodás ruganyos tészta lett; megtöltöttem és tanultam/gyakoroltam a különböző kínai gombóc-hajtogatásokat...

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-11-08 16:04

Azt már én is készítettem. Most nincs itthon íróm, de kefirem van, kipróbálom a tojás nélkülit. Beszámolok a végeredményről. Sok puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-11-07 14:36

Szia Vass! Jót nevettem! Nagyon finom lehetett azokkal a szuper finom fűszerekkel!!! Holnap gyúrok megint egy vadkovászosat; már bizsereg is a kezem...:PPP pár napja jelent meg egy érdekes gyúrt tésztám, amit Witchnél láttam...joghurttal gyúrt tojás nélküli tészta!!! Ki kell próbálnod! Selymes :))) csodálom, hogy Csató nem vette észre eddig...holnap már megint péntek! úgyhogy jó hétvégét!! P, Torma:)

151
sütőtök 60 dkg
bors 1 kk
1 tk
koriandermag 2 tk
kurkuma 2 tk
gyömbér 2 tk
garam masala 2 ek
melaszos nádcukor 2 ek
kókusztej 2 dl
joghurt 1 dl
limelé 0.5 lime-ból nyert
olívaolaj 1 ek