Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai rozskovászos házi metélt

Indiai rozskovászos házi metélt
Indiai rozskovászos házi metélt
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torma biztatására próbáltam ki a rozskovászos tésztát. Most már többféle ízesítésben készítettem. Ezt indiai étel mellé főztem, amit viszont a Három Grácia ihletett a kadarkúti főzőversenyre benevezett ételükkel. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A robotgép táljába minden hozzávalót kimérünk, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál falától. 
  2. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és kívánt formára vágjuk. (Itt tésztanyújtó géppel 3-as fokozatú vékonyra nyújtottam, tagliatelle formára vágtam.)
  4. Ha frissen főzzük, lobogó sós vízben 2 perc alatt megfő, de ki is száríthatjuk, akkor is maximum csak 3 percig kell főzni. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi tészta, rozskovászos házi tészta, indiai házi metélt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-11-08 16:01

Hallod, pedig annyira egyszerű és finom. Nem is értem miért nem teszik meg a háziasszonyok. Én emlékszem, anyám egy leveshez is friss tésztát nyújtott, pedig ő is dolgozott. Végül is nekünk, akik készítjük és fogyasztjuk,- mindenképpen jó. Kellemes hétvégét kívánok! P: Vass:)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-11-08 13:38

Szia Vass :) na, akkor jó, hogy bíztattalak!!! Ennek isteni íze lehet és szuper szép is! Én ma egy tk liszteset gyúrtam; chilivel, tört lenmaggal...még nem főztem meg, de nagyon kis "csini" lett, úgyhogy felteszem a NS -ra....habár nem látok nagy érdeklődést...nem baj, népszerűsíteni kell az otthoni tésztagyúrást!!! Kellemes hétvégét, Torma :)

witch
witch / witch Fri, 2013-11-08 18:26

Hiaba nincs nagy erdeklodes, toltsed csak felfele!
Nem mindenkinek van kifinomult izlese az ilyen inyencsegek
irant, de azert akad. :o) Bocs, hogy belekotyogtam a tereferebe!
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-11-08 18:38

Köszi Witch. Nagy öröm ez nekem / nekünk, ha valakinek tetszik, amit csinálunk. Persze senkit sem akartam cikizni, mert mindenki maga dönti el mennyi energiát, időt, pénzt, stb feccöl a táplálkozásába. Én örülök, ha egyáltalán valakiben megmozdít valamilyen érzést a házi tészta készítése. Annak is örülök, hogy akit meglepek vele, úgy látom szívből örül neki. Több nem is kell. Köszönöm a belekotyogást.
Szeretettel: Évi néni

witch
witch / witch Sat, 2013-11-09 01:45

En sem leszolni akarom, ha valaki maskepp intezi a haztartast mint en, mert
nagyon valtozoak vagyunk. Peldaul nekem "be kellett ernem" bizonyos
receptekhez. Kezdokent a gyors es egyszeru eteleket reszesitettem
elonyben, de most mar raaldozok egy napot is (ha van idom), ha valami
ugy kivanja, mert megeri. Es igen, az oromot latni az arcokon, az minden
vacakolast meger, pedig neha mit ossze morgok az orrom alatt. :o)
udv:witch

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-11-09 00:10

Sziasztok! Itt a harmadik "kotyogó"! Szerintem fontos szerepe van a hozzászólásnak, mert kölcsönösen motiváló hatású, gyakran információval teli...Engem őszintén meglep, hogy mennyire kevesen szólnak hozzá a receptekhez. Nekem személy szerint a megosztás a legfontosabb szempont itt; ha valakinek hasznos egy receptem- legyen az csak egyetlen személy- akkor már megérte az extra energiát, amit a publikálás jelent. A kreatív recepteknek meg úgy örülök, mert tanulok belőlük és bővítem, finomítom a konyhai repertoáromat. Lehet, hogy a nosztalgiánk miatt, de a magyaros ételeket szeretjük a legjobban. Ha egy sor klasszikust megfőztem, már kívánjuk azt, amivel kezdtem. Viszont a klasszikusokat sok zöldséggel turbózom, zoldfuszerrel variálom...tegnap is egy egyszerű túrós palacsintát sütöttem és gyönyörködtem bennük, mert csodás csipkések lettek...:)))
Kellemes hétvégét mindkettőtöknek, további kreatív konyházással!!! Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-11-09 16:28

Sziasztok!
Az inspirációról annyit, hogy csak gyűrűznek a gondolataim. Készítettem kefires tojás nélkülit öt ízesítéssel. Szerintem nektek biztosan fog tetszeni (wasabis, matchás, stb. és még egy csomó más ízben és összetételben). Tobzódom, pedig még csak a felénél járok. Én is úgy vagyok vele, hogy ha néhány ember fantáziáját , figyelmét megragadja, már megérte. Családom már nem is kezd enni, míg meg nem kérdezik, hogy fotó készült már róla?
Szeretettel ölellek benneteket: Vass Évi néni

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-11-10 00:44

Sziasztok! Tegnap nézegettem a youtube-ot tésztaformázással kapcsolatban...képzeljétek, van kínai késsel vagdalt tészta! Egy deszkára nyomott tészta-tömbről villámgyorsan vagdalják/faragják.... már robotot is készítettek, az is tudja vagdalni!! Haláli!!! Hát jó ötlet, mert egy étteremben ezt csinálni egész nap, tényleg egy robotnak való munka!
Itt a link, hogyan megy...van, amikor hosszú vékonyra vagdalják....szédületes!!!

http://m.youtube.com/watch?v=EZghNDNNTSM&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DEZgh...

witch
witch / witch Sat, 2013-11-09 01:54

Szia! Nalunk is a magyar etelek a legkedvesebbek, de amiota itt vagyok az
itteni szakacsok nagyon befolyasoljak a foztomet. Sok uj alapanyagot
pont azert kezdtem hasznalni, mert "ismerem" aki felrakta + ha valami
bajom van segitseget kerhetek tole. Tenyleg rengeteget lehet tanulni
egymastol, szoval valamire csak jo ez a franya laptop. :o)
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

150
kovász 10 dkg
tojás 1 db
tönkölybúza liszt 17 dkg
olívaolaj 1 ek
1 csipet
római kömény 1 kávéskanál
koriandermag 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
gyömbérpor 1 csipet