Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tészta

Borsos tészta
Borsos tészta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen izgatott ez a tészta ízesítés. Sokat dobott rajta, hogy frissen őröltem a borsot mozsárban, így a szemek nem egyformák voltak. Először azt hittem, eljárt a kezem a borssal, de mikor kifőztem, nem volt túl borsos (legalábbis nekem, bár én imádom a borsot).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépben 2-3 perc alatt ruganyos tésztává gyúrjuk.
  2. Egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és ízlés szerinti formára vágjuk.
  4. A legfinomabb frissen 2 perc alatt kifőzve, de tehetünk félre szárítani is (deszkán napokig levegőn szárítva, majd celofánba vagy papírdobozba csomagolva sokáig eláll).
  • költség: 180 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

színes borsos tészta, házi tészta négyszínű borssal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-01 20:19

Semmi extra, egy Bosch kisügyesem van, fúr, farag és énekel. Teljesen jó a késes robotgép, abban is szoktam készíteni. Nem is kell sokáig gyúrni. Én géppel nyújtom, hogy egyenletes legyen. 3-4-szer újra összehajtom (mint a hajtogatós pogácsát) és átnyújtom, mert úgy jobb lesz a tészta állaga. Ezt egy szakácstól tanultam, aki Olaszországban dolgozott. Egy jó citromos, vagy édeskés szószt is simán el tudok képzelni hozzá. Nem volt olyan erős,, mint ahogy az ember azt képzelné a kép alapján. Egyszerűen imádtam.Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-01 23:38

Kedves Évi néni!

Micsoda érdekesség, finom ötlet,...hmmm citromos szósz...ínycsiklandó lehet együtt, én- azaz mi is szeretjük a borsosat, főleg ha az négyszínű, még gusztán mutat is,...elkészítésre mentve.:-)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-01 20:14

Bevallom, az. Na ez csak egy kézzel tekerős, és csak egy feltétem van hozzá. De felvágom azt kézzel is. Nem egész 4000 Ft-ért vettem, de érdemes volt beleinvesztálni, mert elég sűrűn készítek otthon friss tésztát. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-01-31 12:11

Joooooo, Évi néni !
Milyen dagaszto gépben dagasztod??????Hallottam gépi dagasztasrol, de nem tudom melyik gép.... ez egy kemeny teszta.. En a késes robotgepemben szoktam össze pörgetni egy gombocba, de gyúrni mindig kézzel szoktam. Legyszi írd meg, szicsi, Torma :)

232
finomliszt 15 dkg
durumliszt 15 dkg
tojás 2 db
víz 50 ml
napraforgó olaj 1 ek
2 csipet
négyszínű bors 3 tk
finomliszt 3 dkg