r
Nosalty Logó

"Tésztás" ráksaláta diétásan

NS
"Tésztás" ráksaláta diétásan
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A garnélához

A szószhoz:

Tálalás:

492
Kalória
43.2g
Fehérje
40.3g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
1021.1g
Víz
315g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
23.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A garnélához

A szószhoz:

Tálalás:

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A garnélához

A szószhoz:

Tálalás:

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A garnélához

A szószhoz:

Tálalás:

Összesen 44 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1021.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    8528 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1021.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    8528 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    798 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Tisztítsuk meg mindkét cukkinit, és hámozzuk meg őket.
  2. Gyaluljuk le a cukkinikat egy nagy tálba. Praktikus ehhez sajtreszelőt használni, hogy spagettire hasonlító formát kapjunk.
  3. Sózzuk meg a legyalult cukkinit. Jól keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, had eressze ki a levét.

A garnélához

  1. A fagyasztott garnélát forró serpenyőben olvasszuk fel. A lét, amit ereszt, időközönként öntsük le.
  2. A legmagasabb lángon hagyjuk, hogy a kevés víz elpárologjon a garnélák alól.
  3. Ha a víz elpárolgott, öntsük rá a citrom levét, és ízesítsük kakukkfűvel.
  4. Fedő alatt pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a fedőt, és hagyjuk elpárologni a folyadékot.
  5. Ha elpárolgott a garnélák alól a folyadék, szedjük ki a rákocskákat egy tálra, és rakjuk félre letakarva.

A szószhoz:

  1. Kevés kókuszzsíron üvegesítsük meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Turmixoljuk, vagy aprítsuk le a paradicsomokat, és adjuk hozzá a hagymákhoz.
  3. Adjunk a szószhoz oregánót, sót, borsot ízlés szerint.
  4. Fedő alatt, takarék lángon hagyjuk rotyogni egy kicsit, hogy az ízek összeforrjanak.
  5. Adjuk hozzá a szószhoz a cukkini tésztát, és hagyjuk fedő alatt, takarék lángon fortyogni egy kicsit. Néha-néha kavargassuk meg. Ha levet ereszt, párologtassuk el a folyadékot.

Tálalás:

  1. Az összekevert tésztát és szószt rakjuk egy tálra, és szórjuk meg a garnélákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon odafigyelek az egészségemre és az alakomra, de próbálom élvezni az ételeket, és nem megvonni magamtól mindent. Ezért alakítok át vagy találok ki új recepteket, hogy lelkiismeret furdalás nélkül ehessem a megszokott, kedvenc vagy akár az új ízeket. A tészta is egy ilyen alapanyag, teli van szénhidráttal és nem igazán alakarát (bár attól függ, miből készül), ezért helyettesítettem vitamindús, zamatos zöldséggel : ) Élvezzétek ti is az egészséges ízeket!

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek