Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Tésztás" ráksaláta diétásan

"Tésztás" ráksaláta diétásan
"Tésztás" ráksaláta diétásan
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon odafigyelek az egészségemre és az alakomra, de próbálom élvezni az ételeket, és nem megvonni magamtól mindent. Ezért alakítok át vagy találok ki új recepteket, hogy lelkiismeret furdalás nélkül ehessem a megszokott, kedvenc vagy akár az új ízeket. A tészta is egy ilyen alapanyag, teli van szénhidráttal és nem igazán alakarát (bár attól függ, miből készül), ezért helyettesítettem vitamindús, zamatos zöldséggel : ) Élvezzétek ti is az egészséges ízeket!

hozzávalók / 1 adag

rák

tészta

szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Tisztítsuk meg mindkét cukkinit, és hámozzuk meg őket.
  2. Gyaluljuk le a cukkinikat egy nagy tálba. Praktikus ehhez sajtreszelőt használni, hogy spagettire hasonlító formát kapjunk.
  3. Sózzuk meg a legyalult cukkinit. Jól keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, had eressze ki a levét.

A garnélához

  1. A fagyasztott garnélát forró serpenyőben olvasszuk fel. A lét, amit ereszt, időközönként öntsük le.
  2. A legmagasabb lángon hagyjuk, hogy a kevés víz elpárologjon a garnélák alól.
  3. Ha a víz elpárolgott, öntsük rá a citrom levét, és ízesítsük kakukkfűvel.
  4. Fedő alatt pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a fedőt, és hagyjuk elpárologni a folyadékot.
  5. Ha elpárolgott a garnélák alól a folyadék, szedjük ki a rákocskákat egy tálra, és rakjuk félre letakarva.

A szószhoz:

  1. Kevés kókuszzsíron üvegesítsük meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Turmixoljuk, vagy aprítsuk le a paradicsomokat, és adjuk hozzá a hagymákhoz.
  3. Adjunk a szószhoz oregánót, sót, borsot ízlés szerint.
  4. Fedő alatt, takarék lángon hagyjuk rotyogni egy kicsit, hogy az ízek összeforrjanak.
  5. Adjuk hozzá a szószhoz a cukkini tésztát, és hagyjuk fedő alatt, takarék lángon fortyogni egy kicsit. Néha-néha kavargassuk meg. Ha levet ereszt, párologtassuk el a folyadékot.

Tálalás:

  1. Az összekevert tésztát és szószt rakjuk egy tálra, és szórjuk meg a garnélákkal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maer Brenda

Mióta szakács: 2016.03.20.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

ráksaláta, cukkini-tésztás ráksaláta, zöldségcsíkos ráksaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
garnéla 250 g
citromlé 1 citromból nyert
kakukkfű 0 ízlés szerint
cukkini 2 közepes db
2 csipet
kókuszzsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 nagy db
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint