Nosalty Logó

Indiai jellegű csirkemell fűszeres tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eGo
Indiai jellegű csirkemell fűszeres tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemellhez

A tésztához

Összesen 712 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemellhez

A tésztához

Összesen 2850 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemellhez

A tésztához

Összesen 245 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 712 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4129.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1258 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2850 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A tésztához

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellről leszedjük a bőrt, a hártyákat, a felesleges zsiradékot, majd csíkokra vágjuk.
  2. Kevés olajon és lehetőleg vastag falú serpenyőben pirítani kezdjük. Közben hozzáadjuk a fűszereket: curry, őrölt kömény, bors, só, csípős paprika, fokhagyma, szójaszósz. Vigyázzunk, hogy egyik fűszert se vigyük túlzásba, először inkább kevesebbet adjunk hozzá, így a végén még mindig szórhatunk bele annyit, amennyit az ízlésünk kíván.
  3. Ha a hús elfőtte a levét, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és alacsonyabb lángon kb. 15 percig főzzük. Ha elforrna róla a víz, pótoljuk.
  4. Hozzáadjuk a kiskanál mustárt.
  5. A tejfölt a liszttel csomómentesen elkavarjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Alaposan elkeverve még egyszer ráforralunk, hogy szószos sűrűségű ételt kapjunk.
  6. A szezámmagot egy kevéske olajon finoman megbarnítjuk, majd belekeverjük az egészbe.
  7. A tésztát lobogó vízben pattogósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd melegen átforgatjuk egy kiskanálnyi margarinon. Az oregánót ízlés szerinti mennyiségben, kissé megmorzsolva hozzáadjuk, és lassú tűzön egy kicsit "átsütjük".
  8. A szószos csirkemellet a tésztaágyra rakva tálaljuk, tetejére egy kis durván reszelt sajtot lehet szórni.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2705
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány évvel ezelőtt új ízekre vágytam az állandó magyaros ételek után. Korábbról még voltak olyan fűszerek otthon, amikkel indiai, thai jellegű ételt tudtam készíteni, így belefogtam. Többször is elkészítettem ezt az ételt, amikor kitaláltam, hogy a tésztaágy is lehetne kicsit pikánsabb, így született meg a végleges formája ennek az ételnek. Jó kalandozást kívánok a fűszerek bőségében, és jó étvágyat hozzá! :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda guszta finomság....:-)

eGo

Mi nagyon imádjuk, nem gy?zöm készíteni a páromnak ... ez volt az els? étel, aminél azt mondta, hogy feleségül vesz :D

Éva-Anyóca

Kedves ego! Akkor ez az étel, igazán nagyon üt?s finomság lehetett!! :-D :-D Most már tuti, hogy próbát kap, nem is oly sokára, ha ezzel levettél egy pasit a lábáról, az nem semmi lehet! :-) Az egyszer? sokszor a legnagyszer?bb, és ezt Te igazolod.:-D Éva-Anyóca

eGo

A mindent bele ételek a legjobbak, abban a szívünk is benne van ;)

eGo

Kipróbáltam valami nagyon hasonlót, csak hallal és párolt rizzsel, majd legközelebb azt is feltöltöm :)

Hozzávalók

A csirkemellhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.