Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos egytálétel Esteraki konyhájából

Karfiolos egytálétel Esteraki konyhájából
Karfiolos egytálétel Esteraki konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zöldségeket, és ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb karfiolos étel!!!! Szeretettel ajánlom mindenkinek, igazi görög recept alapján.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és kockákra vágjuk (ne túl kicsire vagy nagyra!) Miután megmostuk, egyből bele is rakhatjuk egy nagy méretű lábosba, és vízzel felöntjük. Nem kell túl sok bele, majd csak annyi, hogy épp elfedje a zöldségeket, és nagy lángon elkezdjük főzni. Ha ez megvan, megpucoljuk a répákat is, és karikákra vágjuk, majd ezt is hozzátesszük a már a tűzön lévő krumplihoz. Kb. 1 ek sót rakunk hozzá.
  2. A karfiolról leszedjük a külső leveleket, a torzsás részt kivágjuk, és kézzel elkezdjük nagyobb darabokra szedni (ha kicsik lesznek, hamar szétfőnek, és olyan lesz, mint egy püré).
  3. Ha már elkezdett forrni a víz, beledobáljuk a karfiolokat. Ha kell, öntünk hozzá még vizet, de csak annyit, hogy épp ellepje. Kb. 15-20 perc alatt megpuhulnak a zöldségek (sütőfüggő, de a lényeg, hogy ne legyenek nagyon puhák!).
  4. Ekkor a víz 3/4-ed részét leöntjük róla (érdemes nem kiönteni, nagyon jó zöldségleves alap!!).
  5. Majd közepesre vesszük a lángot alatta, és hozzáadjuk az egy pohár (kb. 1,5 dl) olívaolajat, és ugyanennyi paradicsomlevet, de lehet kis konzerv is (én a folyékony változatot használom).
  6. Végül hozzáadunk egy marék apróra vágott zeller zöldjét. Ízlés szerint borsozzuk, ha kell, még megsózzuk, és már csak rázogatva, nem keverve, mert összetörhet a karfiol, még 5 percig főzzük.
  7. Tálaljuk magában vagy friss, magvas kenyérrel a legfinomabb! Jó étvágyat mindenkinek!!!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 504
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiolpörkölt, görög zöldségpörkölt, paradicsomos karfiol répával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
burgonya 4 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
1 ek
karfiol 1 nagy db
víz 3 dl
olívaolaj 1.5 dl
paradicsomlé 1.5 dl
zellerlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint