r
Nosalty Logó

Indiai csirkeragu

NS
Indiai csirkeragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

334
Kalória
43.8g
Fehérje
12.1g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
280.6g
Víz
136.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 334 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5959.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2651 micro
Összesen 1337 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A fűszeres keverékhez a gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, apróbb darabokra vágjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Ezután az összes hozzávalót kis robotgépben pépesítjük.
  2. A csirkemellfilét 2x2 cm-es darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszeres keverékkel. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk.
  3. Kezdhetjük a főzést. A hagymát egy lábosban mérsékelt tűzön kevergetve üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott, fűszerkeverékes csirkemellet. Megsózzuk, megcukrozzuk, és hozzáöntünk 1 és 1/2 dl meleg vizet. Az egészet jól összevegyítjük, nagy lángon felforraljuk, aztán lefedjük, és kifejezetten mérsékelt tűzön 25 perc alatt készre főzzük. A csirke így omósra párolódik, de közben néha megkeverjük, és ha kicsit száraznak találjuk, pár kanál meleg vizet adunk hozzá. A végén esetleg újra megsózzuk.
  4. Tálalás előtt az újhagymát megpucoljuk, majd rézsútosan, vékonyan felkarikázzuk. Ha kész a csirke, rászórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ennél az ételnél a munka nagy részét a bevásárlás jelenti. Utána már csak szeletelni, pépesíteni, aprítani kell, és az indiai csirkeragu szépen elrotyog magában. Egyszerű párolt rizzsel nagyon jól érvényesül.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...