Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kacsacomb (Sült kacsacomb 2.)

Káposztás kacsacomb (Sült kacsacomb 2.)
Káposztás kacsacomb (Sült kacsacomb 2.)
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc vendégváró ételem.  Az elkészítése nagyon egyszerű, csak időben kell elkezdeni, mert  3 óra alatt puhul meg a hús. Mivel egyben sül a káposztával ezért a savanyúságról nem kell külön gondoskodnunk. Készíthető tepsiben, illetve agyag tálban is. Krumplipüré illik hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat gondosan megtisztítjuk, megsózzuk, fokhagymával megtűzdeljük, majorannával bedörzsöljük és baconbe betekerjük.
  2. A savanyú káposzta levét kicsavarjuk, ha túl savanyú akkor egy kicsit kimossuk.
  3. Egy tepsibe egy pár szelet bacont helyezünk, rátesszük a káposzta felét. Erre tesszük a befűszerezett combokat.
  4. A tetejét befedjük a megmaradt káposztával. Lefedjük!
  5. Sütőben 180 fokon puhára sütjük.
  6. A végén leszedjük róla a káposztát és a kacsacombokat megpirítjuk.
  7. Burgonyapürével tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 51 047
elküldve: 9
receptkönyvben: 425
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

sült kacsacomb savanyú káposztával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kavington
Kavington Sun, 2012-12-02 20:07

Elkészítettem, nagyon jól sikerült, nagy sikere volt! Köszönöm a receptet!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 11:47

Szia Kiki!
Elkészítettem én is és nagyon ízlett a családnak. Egy kicsi egész kacsát vettem, de gondolom, hogy libából is meglehet csinálni. Nagyon kiadós és könnyen elkészíthető.

Köszi a remek receptet: Vircsi

loncsi
loncsi Mon, 2010-03-01 21:51

Kedves Kiki?

Nagyon gusztusos a látvány, és kedvenc állatom a kacsa, sütve, de nem lesz ez egy kicsit zsíros? Kacsa combikból irdatlan mennyiségű kacsazsír fog kisülni, (amit le szoktam önteni róla félidőben), és akkor még a bacon szalonnák! Ráadásul ez mind összekeveredve a savanyú káposztával, hogyan fogunk megszabadulni a felesleges zsírtól? Hasnyálmirigy gyulladás lesz a vége, de szerintem állati finom lehet!:()
Üdv
loncsi

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2010-03-05 08:24

Szia! Tényleg zsíros étel, nem csinálom túl gyakran, de nagyon finom. Ha zsíros lenne ( ami 100%), tényleg célszerű leönteni róla a zsírt. A bacon szalonnák a kacsazsírhoz képest "alig zsírosak".
Üdv kiki

1391
kacsacomb 1.5 kg
savanyú káposzta 1.5 kg
bacon 20 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint