Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt kakaós csiga Yoffitól

Kelt kakaós csiga Yoffitól
Kelt kakaós csiga Yoffitól
195 perc / előkészület: 160 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Ferdinánd tekercs volt az eredeti recept, de kakaós csiga lett belőle. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, a sót, az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha fölfutott, egy tálban összekeverjük a liszttel és a tojássárgájákkal, és fánktészta lazaságúra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a kakaót, cukrot és tejet, és addig melegítjük, míg kissé besűrűsödik.
  3. Amikor megkelt a tészta, óvatosan egy lisztezett deszkára borítjuk, kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a kakaós töltelékkel és feltekerjük. 2,5-3 cm vastagon felszeleteljük. Egy tűzálló tálat (vagy sütőbe tehető lábast) kivajazunk és megszórjuk cukorral és a csigákat nem túl szorosan belepakoljuk. Széleiket és tetejüket megkenjük olvasztott vajjal. Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. 180 fokon (légkeveréses 165 fok) kb 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 777
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt csiga, kakaós csiga, édes csiga kakaóval töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
nádcukor 2 ek
1 csipet
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 2 dkg
vaj 1 ek
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 7 ek
nádcukor 3 ek
tej 4 ek