Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött sertésnyúlja

Húsvéti töltött sertésnyúlja
Húsvéti töltött sertésnyúlja
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept úgy jött létre, hogy azon gondolkoztam, hogy olyan ételt hozzak össze, melyet lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Mivel csak kis darabot ebből nem nagyon érdemes csinálni, tehát olyan alapanyag-összetételt kellett összepárosítani, mely jó meleg, de hideg állapotban is.
Tehát körettel melegen fogyasztható, de hidegtál részeként is nagyon jól megálja a helyét.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sült burgonyával vagy fehér rizzsel tálaljuk. Kevés borsót, ecetes uborkát, olajos paprikát, (szezonális salátát) adhatunk hozzá, megszórjuk petrezselyemzöldel és snidlingel.
Lehűtve, hidegen vékonyra szelve, hidegtál részeként akár tormával, mustárral, fehér péksüteménnyel fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforralunk 1,5 l vizet, beleteszünk két leveskockát, hozzáadjuk a szójagranulátumot, s állni hagyjuk 10 percig. Leszűrjük, kihűtjük, hozzákeverjük a darált húst, ízesítjük fokhagymával, feketeborsal, sózzuk – lehet egy kicsitt sósabb, mert tölteléknek fogjuk használni.
  2. A nyúlját megtisztítjuk, éles késsel zsákká alakítjuk, kezünkkel bővítjük a zsákot.
  3. Kezdhetjük a töltést. Kis gombócokat csinálva, beletöltjük a zsákba, jól megnyomkodva, s közben egy kevés füstölt sonkát és a tojásokat is behelyezzük.
  4. A húszsák végét töltés után bevarrjuk, besózzuk, és sütőfóliába helyezzük, hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát, sárgarépát, egy kevés petrezselyemzöldet és a sonka zsíros részét. Bekötjük az egyik végét, beleöntjük a bujónos lé maradékát, s bekötjük a másik végét is. Megszúrkáljuk a zacskó tetejét!
  5. Sütjük 90 percig, azután levágjuk a fóliát, leöntjük a hús tetejét 1 dl barna sörrel, s még 15 percig pirítjuk a tetejét.  Mikor megpirult, megfordítjuk, s leöntjük sörrel, újabb 15 perc!
  6. Kivesszük a tepsiből, leöntjük a levét egy tálba mindenestől, s botmixerrel összeturmixoljuk. Ez lesz a mártás. Tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött nyúlja darált hússal, sonkával és tojással, sült töltött sertés nyúlja húsvétra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1072
sertéshús 2 kg
darált sertéshús 1 kg
szója 150 dkg
sonka 150 g
főtt tojás 3 db
vöröshagyma 500 g
sárgarépa 500 g
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
barna sör 2 dl