Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Novgorodi töltött csirkemell

Novgorodi töltött csirkemell
Novgorodi töltött csirkemell
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy orosz nyelvet tanító barátunktól származik. Nincs túlbonyolítva, egyszerű a fűszerezése, az elkészítése - és mégis nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot 4 egyenlő hasábra vágjuk, melyeknek a hossza kb. 7cm. A sajthasábokat beletekerjük egy-egy szelet gépsonkába.
  2. A fél csirkemellekbe egy éles, hegyes késsel zsebet vágunk. Ebbe tesszük a sonkával betekert sajtot. A nyílást egy hústűvel rögzítjük. A hús mindkét oldalát megsózzuk.
  3. Egy tűzálló tálba tesszük az olívaolajat (3 ek.) és a vizet. Ezután egymás mellé belefektetjük a csirkemelleket. A hús tetejét meglocsoljuk egy kevéske olajjal (1 ek.). Rátesszük a csipet borsot.
  4. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és a pecsenyelével locsolgatva sütjük még pár percig, hogy egy kis színt kapjon. Tetszőleges körettel, melegen kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 970
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
361 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos csirkemell, csirke töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
csirkemell filé 50 dkg
ementáli sajt 8 dkg
gépsonka 5 dkg
olívaolaj 4 ek
fehér bors 4 csipet
0 ízlés szerint
víz 6 ek