Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti répatorta Jahin konyhájából

Húsvéti répatorta Jahin konyhájából
Húsvéti répatorta Jahin konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű, diós-répás süti, hűtőben tartva másnapra sem szárad ki, ünnepi alkalomra való.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta nedves hozzávalóit összekeverjük egy keverőtálban habosra, 10 percig keverjük legalább, majd a végén keverjük bele a lisztet, diót, és beleforgatjuk a reszelt répát.
  2. Sütőpapírral kibélelt kapcsosban sütjük tűpróbáig.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A sajtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény, habbá vert tejszínt.
  5. A kihűlt tésztát egyenletesen bevonjuk vele.
  6. Marcipánból díszeket készítünk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 800
elküldve: 3
receptkönyvben: 31
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta mascarponés krémmel, mascarponés répatorta, répatorta húsvétra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

936
tojás 5 db
finomliszt 210 g
napraforgó olaj 3 dl
cukor 180 g
sárgarépa 50 dkg
dió 15 dkg
sütőpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 ek
0.5 kk
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 2 dkg
citrom 0.5 db
marcipán 10 dkg