Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti medvehagymás töltött karaj

Húsvéti medvehagymás töltött karaj
Húsvéti medvehagymás töltött karaj
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti finomságok jórészét tartalmazza a batyu, így méltán kiérdemli helyét az ünnepi asztalon. Medvehagyma-kedvelőknek kifejezetten ajánlott! ;)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A panírozáshoz

Sütőzsiradék

A panírozáshoz

ajánlat

Póréhagymával bolondított rizst és csemegeuborkát adtam mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajból 10 nagyobb szeletet vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. 5 szeletet kiterítünk, és elosztjuk rajta a vékonyra felszelt, füstölt sonkát, sajtot, a medvehagyma-leveleket, majd mindegyikre helyezünk egy félbevágott főtt tojást.
  3. A maradék karajszeletekkel beborítjuk, széleit fogvájóval körbetűzzük.
  4. A csomagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa), majd forró, bő olajban kisütjük.
  5. Tálalás előtt a fogvájókat eltávolítjuk a húsból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 552
elküldve: 13
receptkönyvben: 605
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsvéti batyu, tojással, medvehagymával töltött karaj, húsvéti karaj

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MammoUTh
MammoUTh Sun, 2012-04-08 14:09

Fenomenális!!!
Ez volt ma az ebéd, Remoulade-mártást készítettem hozzá, és hát komolyan... pazar...
Csülöksonkából és füstölt sajtból csináltuk, frissen szedett medvehagyma felhasználásával, és mi negyedekre vágtuk a tojást, és az egészet feltekertük hasonlóan a göngyölt húshoz, majd dupla panír, így nem kellett fogpiszkálózni (ez volt az innováció oka, mivel nem volt itthon fogvájó :D ).
Köszi szépen a receptet, fantasztikus gasztonómiai élmény!
Nem idevágó kérdés, de hogy tudom jelezni az oldalon, ha valamit elkészítettem? Sehogy nem bírok rájönni.
Köszi még egyszer! :)

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2012-04-10 13:21

Nincs mit! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!!! :) Találékonyan megoldottátok a fogvájóhiányt, és a Remoulade-mártás is telitalálat hozzá! Úgy tudod bejelölni, ha vmit elkészítettél, hogy rámész a saját oldaladra, ott rákattintasz a „Kedvenceim” fülre, azon belül pedig az „Elkészítem receptek” fülre. Itt találod azokat a recepteket, amiket elkészítésre szántál. A receptcímek mellett a sor végén van egy piros „Nem” gomb. Na erre kell rákattintani, így átvált „Igen”-re, majd az oldal alján a „Beküldés” gombra kattintasz, és kész. Lehet, hogy egy kicsit bonyolultan magyaráztam, de remélem sikerül megtalálni! :)

Szaszy
Szaszy / Szaszy Fri, 2011-04-22 20:28

Örülök, hogy a húsvéti menü része lesz. Remélem ízleni fog ;) Kellemes Ünnepeket Kívánok! :)
Üdv: Szaszy

1132
sertés rövidkaraj 80 dkg
sonka 15 dkg
trappista sajt 20 dkg
medvehagyma 5 dkg
főtt tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg