Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestos kenyércsiga

Pestos kenyércsiga
Pestos kenyércsiga
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy sütős-főzős televízióműsorban láttam, nagyon megtetszett és én is elkészítettem. Én a sütéskor beteszek a sütőbe egy tűzállóedényt, vízzel megtöltve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tekercs bevonásához

ajánlat

Nagyon finom a kenyér grillhúsokhoz.
A maradékot le lehet fagyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és sóval.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, sima tésztává gyúrjuk, letakarjuk és meleg helyen ½ órát kelesztjük.
  3. A tésztát átgyúrjuk és felezzük.
  4. Az egyik felet téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 50*25 cm-esre)
  5. Az másik felébe belegyúrjuk a pestot (ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá), és ugyancsak téglalap alakúra kinyújtjuk (50*25 cm-esre).
  6. A két téglalapot egymásra fektetjük (alul a fehér, rá a pestos lap) és a hosszú oldaláról feltekerjük.
  7. A tekercset csigává formáljuk és sütőlapra tesszük.
  8. A csigát bekenjük olívaolajjal és megszórjuk durva sóval.
  9. Meleg helyen ½ órát pihentetjük.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pestos csiga, pestos kenyértekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bernadett08
Bernadett08 Thu, 2016-06-23 12:11

Kedves Glaser!
Nem szoktam hozzászólni a receptekhez, de ez annyira jól sikerült - pontosan követve a leírást- , hogy úgy érzem kell egy kis reklám :D Nagyon finom lett, az állaga tökéletes, nem is értem miért nem készítették el többen :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-29 20:55

Milyen pestot használsz? Mert a bolti pestoban (a pirosban és a zöldben is) van sajt!!!

glaser
Glaser / glaser Sat, 2010-01-30 08:47

En sajat keszitesü medvehagyma pestot hasznaltam, es a parmezan ebben a pestoban is elmaradhatatlan.

576
finomliszt 375 g
instant élesztő 1 tasak
víz 200 ml
olívaolaj 75 ml
1 kk
cukor 1 csipet
pesto 3 ek
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál