Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsrolád savanyú káposztaágyon

Húsrolád savanyú káposztaágyon
Húsrolád savanyú káposztaágyon
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utolsókat rúgja a tél, nosza csináljunk még egyszer valamit savanyú káposztából, ami nem töltött és nem székelykáposzta, mert azt sűrűn ettünk mostanában. Ismét körülnéztem a hűtőben és egy darabka finom füstölt kolbász, egy nagyobb darab nem túl finom unott parizerdarab és füstöltnek árult, de gyorspácolt, "semmiresejó" tarja akadt a kezembe. Maradékmentési hadművelet és a fantáziám beindult, az eredmény tetszett, ez még sűrűn lesz az asztalunkon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak, persze a szalonnás körbetekerés nélkül. Lényegében csak a savanyú káposzta szénhidráttartalmával kell számolnunk, ami 100 grammonként 3 g, tehát fenti mennyiség mindössze 18 g-t tartalmaz, egy adagra vetítve 4,5 g.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk.
  2. A tölteléknek valókat apróra daraboljuk (aprítógéppel a legegyszerűbb), a masszát borsozzuk, ha szükséges, sózzuk és belekeverjük a tojást.
  3. A tölteléket a hússzeletekre kenjük, felcsavarjuk, hústűvel (fogpiszkálóval) összetűzzük.
  4. Nagyon vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat (jénait javaslok), szétterítjük a káposztát. Ha nagyon savanyú, kicsit ki lehet mosni, de vigyázzunk, ne legyen íztelen a káposzta, ennek az ételnek a jellegzetességét pont a savanykás íz adja!
  5. A káposztába nyomkodjuk a fűszereket.
  6. A hústekercseket a savanyú káposzta tetejére fektetjük, és vékonyan beolajozzuk. (Ha a napi kalóriaadagba belefér, kerülhet füstölt szalonnakocka is a tetejére, vagy egész szalonnaszeletekbe is tekerhetjük a roládokat, így még finomabb lehet.)
  7. A kimaradt kevés tölteléket a roládok és a káposzta tetejére szórjuk. 1 dl vízzel felöntjük a művet.
  8. Alufóliával letakarva sütőben 1 órán át sütjük, majd a fóliát levesszük, megfordítjuk a roládokat és további 20 percig sütjük, amíg a hús és a káposzta teteje piros lesz).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 625
elküldve: 2
receptkönyvben: 299
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött hústekercs savanyú káposztán, húsrolád savanyú káposztával, savanyú káposztás hústekercsek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-23 09:57

Fájintosan néz ki. Nekem sajnos a jénaim felrobbant. Odament az egész kaja...

evapauer
Jolimami / evapauer Sun, 2012-09-23 12:21

Ajaj... hát ez duplán bosszantó. Nemcsak a kaja lett oda, hanem még a szilánkokat is össze kell takarítani, hát nem irigyellek! Vajon mi történhetett? Elöregedett az anyag?
Ha nem ment el teljesen a kedved, próbáld meg valami ártalmatlan zománcos tepsiben, annak az anyagához talán nem adagoltak puskaport a tepsigyárban...
További jó sütés-főzést kívánok, üdv: Éva

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-23 13:04

Első generációs volt, vagy 40 évet szolgált. Igazi jénai volt, írta rajta. Azért a kedvem nem ment el. Ezután is fogok ilyet használni. Meg korondi fazekat a főzéshez. Köszi, jólesett az írásod!

nagyemese
nagyemese Tue, 2012-03-13 08:01

nekem fincsi lesz csirke, vagy pulykahúsból is!!!....ötletes, szeretem a káposztás ételeket!

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2012-03-15 03:12

Kedves Emese! Bátran variáld, biztos sikerülni fog! Legközelebb a húsvéti maradék füstöltsonkával fogom elkészíteni, Párom már alig várja. Jó sütés-főzést kívánok! Éva

evapauer
Jolimami / evapauer Mon, 2012-03-12 12:49

Örülök, ha tudtam ötletet adni! A tejfölt a szénhidráttartalma miatt kénytelen voltam kihagyni, ugyanezért a rizst és a gerslit is, ezeket előfőzve tenném a káposztába, ha tehetném, de persze ez az alapösszeállítás ízlés szerint variálható. Szép napot! Éva

marcsikati
marcsikati Mon, 2012-03-12 09:05

Én tejfelt is tettem rá, így a hús szaftosabb lett, egyébként elég száraz, mivel a szalonnát mi is csak nézhetjük. Üdv. Marcsi

406
sertéscomb 50 dkg
savanyú káposzta 60 dkg
kolbász 5 dkg
párizsi 5 dkg
füstölt-főtt tarja 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 dl