r
Nosalty Logó

Húsrolád savanyú káposztaágyon

Jolimami
Húsrolád savanyú káposztaágyon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

406
Kalória
34.3g
Fehérje
6.6g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
258.8g
Víz
123.8g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8346.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    6454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1035.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk.
  2. A tölteléknek valókat apróra daraboljuk (aprítógéppel a legegyszerűbb), a masszát borsozzuk, ha szükséges, sózzuk és belekeverjük a tojást.
  3. A tölteléket a hússzeletekre kenjük, felcsavarjuk, hústűvel (fogpiszkálóval) összetűzzük.
  4. Nagyon vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat (jénait javaslok), szétterítjük a káposztát. Ha nagyon savanyú, kicsit ki lehet mosni, de vigyázzunk, ne legyen íztelen a káposzta, ennek az ételnek a jellegzetességét pont a savanykás íz adja!
  5. Akáposztába nyomkodjuk a fűszereket.
  6. A hústekercseket a savanyú káposzta tetejére fektetjük, és vékonyan beolajozzuk. (Ha a napi kalóriaadagba belefér, kerülhet füstölt szalonnakocka is a tetejére, vagy egész szalonnaszeletekbe is tekerhetjük a roládokat, így még finomabb lehet.)
  7. A kimaradt kevés tölteléket a roládok és a káposzta tetejére szórjuk. 1 dl vízzel felöntjük a művet.
  8. Alufóliával letakarva sütőben 1 órán át sütjük, majd a fóliát levesszük, megfordítjuk a roládokat és további 20 percig sütjük, amíg a hús és a káposzta teteje piros lesz).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Utolsókat rúgja a tél, nosza csináljunk még egyszer valamit savanyú káposztából, ami nem töltött és nem székelykáposzta, mert azt sűrűn ettünk mostanában. Ismét körülnéztem a hűtőben és egy darabka finom füstölt kolbász, egy nagyobb darab nem túl finom unott parizerdarab és füstöltnek árult, de gyorspácolt, "semmiresejó" tarja akadt a kezembe. Maradékmentési hadművelet és a fantáziám beindult, az eredmény tetszett, ez még sűrűn lesz az asztalunkon.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek