Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos szarvacska

Húsos szarvacska
Húsos szarvacska
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom óvodás volt, és nagyon-nagyon válogatós. De néha, ha az oviban "Szarvacska" volt az ebéd, mindig bejelentette "Anya, te nem tudsz olyat! Olyat csak a konyhás nénik tudnak!"
Hát ha nem tudok, akkor majd érdeklődök. Az egyik konyhás néni aztán elárulta a receptet.
Leányom azóta már nagylány lett, régen messze jár az ovitól /18 éves/,  de a nagy kedvenc azóta is megmaradt.
Most már jól készítem én is, bizonyíték rá, hogy mindig fel kell venni a heti listára, mert különben mondják: már megint el akarod felejteni.
Gyorsan és könnyen készíthető.
Friss salátával kiváló, de reszelt sajtot is szoktunk rátenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors ebéd vagy vacsora készíthető belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk.
  2. Rátesszük a zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Rányomjuk a pirosaranyat, és jól átkeverjük.
  5. Rátesszük a paradicsomkonzervet, és jól összeforgatjuk.
  6. Kevés vizet öntünk alá, befűszerezzük, só, bors, majoranna, majd puhára pároljuk.
  7. A szarvacska tésztát vegetás, forró sós vízben kifőzzük.
  8. Leöblítjük, lecsepegtetjük, és a darált húsos raguhoz keverjük.
  9. Jól összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 32 119
elküldve: 12
receptkönyvben: 609
elkészítve: 43/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos-paradicsomos tészta, darált húsos-paprikakrémes tészta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-07-13 19:12

Nagyon finom volt, köszönöm szépen, ízlett a családomnak is, készítem máskor, még a nyáron.:)
Éva-Anyóca

salix2004
salix2004 Sat, 2012-08-18 20:37

Elkészítettem , nagyon ízlett a fiamnak is. Nem volt itthon piros arany, helyette egy kis csípős pistát tettem bele, mivel szeretjük , nagy siker volt .Köszi a receptet, máskor is elkészitem

mazsofi
mazsofi / mazsofi Fri, 2012-07-13 21:45

Én is imádtam az oviban, és én is szentül tartottam,hogy anyu ilyet bizony nem tud. Persze idővel rájöttem,hogy bizony tud, sőt jó ideje már én készítem magamnak. :)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-07-15 11:19

Szerintem minden gyereknek ez a kedvence, és hosszas nyomozás és próbálgatás után állapította meg az én leánykám: Hogy végre anya ez már majdnem olyan , mint az oviban"
Azóta felnőtt de a mai napig ez a kedvence, és még most is mondja, hogy az oviban volt a legjobb!

luizi
luizi Wed, 2012-02-29 16:03

Most készítettem el, nehéz megállni, hogy ne ebédeljek meg mégegyszer.
Víz helyett a vegetás tészta-főzővízzel öntöttem fel, és isteni lett!
Köszönöm szépen a receptet, eltettem a kedvencek közé.

Jaina
Jaina Thu, 2012-02-09 19:03

Már rengetegszer elkészítettem, egyszerűen zseniális és nagyon gyors recept :) Bár nálunk átneveződött-átalakult, így spagettit főzök hozzá és bolognai néven fut :) (Én csípős pirosaranyból szoktam 1/3 tubust adni hozzá)

boglargica
Boglargica / boglargica Fri, 2011-12-09 11:08

Én megkérdezném, hogy mekkora tubus Piros Aranyról van szó? Mert én most 160g-osat vettem, de van még 2 másik méret, gondolom nem mindegy, hogy mennyi... :-s

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-11-20 13:22

Épp most fő, mindjárt készen van. Sertés darált hússal, 2 konzerv paradicsommal, hogy jó sok leve legyen. Imádjuk az ilyeneket! Nagyon jó illata van, és a gyerekek is már sűrűbben kérdezgetik, hogy mikor lesz kész és mikor eszünk már?! Köszi a receptet! ;-)

Üdv: Ági

Erwin
Erwin Wed, 2011-09-28 12:39

Pont egy olcsó receptet kerestem,így hónap vége felé :)
Köszönöm...
Ma elkészítem =)

kitike
Kitike / kitike Wed, 2011-05-04 08:42

Tegnap ezt vacsiztuk, apróbb változtatásokkal (pl. apróra reszelt sárgarépával rejtettem bele egy kis zöldséget). Nagyon ízlett, köszi az ötletet!

Jaina
Jaina Fri, 2011-04-22 08:23

Megfőztem, nagyon-nagyon finom lett! :) Bár pirosaranyból kevesebbet tettem bele, mert otthon vettem észre, hogy véletlenül csípőset vettem :)

szeva65
Sz Éva / szeva65 Mon, 2010-06-21 08:11

Én ugyanezt szoktam galuskával is készíteni. Így viszont egyszerűbb, ki is próbálom.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-06-21 16:26

Galuskával soha nem próbáltam, mindíg ezzel a tésztával készítem. Egyszer csináltam orsóval a férjemnek azzal jobban ízlett, de a gyerek leszavazta, azóta csak szarvacskával készül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-20 19:27

Sertéshússal is készíthetem? Nem szeretjük a darált pulykát.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-20 19:27

Sertéshússal is készíthetem? Nem szeretjük a darált pulykát.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-20 17:39

Sziasztok!
Ez a ragu nagyon finom én is szoktam hasonló ételeket készíteni. Ezt is ki próbálom!

713
darált pulykahús 0.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paprikakrém 80 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 10 dkg
szarvacska tészta 0.5 kg
napraforgó olaj 4 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint