r
Nosalty Logó

Húsos rakott penne diaka konyhájából

diaka74
Húsos rakott penne diaka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

651
Kalória
33.1g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
38.6g
Zsír
171.5g
Víz
132.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8411.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    3137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1028.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a darált húst is pirítjuk a hagymával fehéredésig. Majd beletesszük a fűszereket, és felöntjük vízzel. Kb 2 dl vizet öntsünk rá, mert egy intenzív pörköltünk van jelenleg, és bő "szaftra" lesz szükségünk! Kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  2. Eközben kifőzzük a tésztát.
  3. Fogunk egy 30x20-as tepsit, a tészta felét beletesszük, leöntjük a húsról a szaftot, és félretesszük. A húst rászedjük a tésztára, erre locsoljuk a tejföl felét, majd rátesszük a tészta másik felét is.
  4. A tejföl másik felét összekeverjük a félretett szafttal, és rálocsoljuk a rakott tésztánkra. Ettől jó szaftos lesz a tészta.:)
  5. Tetejére reszeljük a sajtot, és sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Imádom a tésztát, a rakott dolgok pedig a gyengéim. Gondoltam, ötvözöm a kettőt :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek