Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott penne diaka konyhájából

Húsos rakott penne diaka konyhájából
Húsos rakott penne diaka konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tésztát, a rakott dolgok pedig a gyengéim. Gondoltam, ötvözöm a kettőt :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a darált húst is pirítjuk a hagymával fehéredésig. Majd beletesszük a fűszereket, és felöntjük vízzel. Kb 2 dl vizet öntsünk rá, mert egy intenzív pörköltünk van jelenleg, és bő "szaftra" lesz szükségünk! Kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  2. Eközben kifőzzük a tésztát.
  3. Fogunk egy 30x20-as tepsit, a tészta felét beletesszük, leöntjük a húsról a szaftot, és félretesszük. A húst rászedjük a tésztára, erre locsoljuk a tejföl felét, majd rátesszük a tészta másik felét is.
  4. A tejföl másik felét összekeverjük a félretett szafttal, és rálocsoljuk a rakott tésztánkra. Ettől jó szaftos lesz a tészta.:)
  5. Tetejére reszeljük a sajtot, és sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 513
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, darált húsos-sajtos rakott penne, darált húsos-sajtos-tejfölös rakott penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

648
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
darált sertéshús 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl
penne 300 g
tejföl 4 dl
sajt 20 dkg