Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos káposzta Katharosz konyhájából

Húsos káposzta Katharosz konyhájából
Húsos káposzta Katharosz konyhájából
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom egytálételt még gyerekkoromban szerettem meg, igaz, akkor ezt APU főzte nekünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott, lehéjazott paradicsomot és a szintén apróra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük: só, bors, ételízesítő, paprikakrém. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  3. Közben a káposztát vékony csíkokra szeljük, a rizst megmossuk (gyors rizst is használhatunk). Ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet és a majorannát, felforraljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. Ezután mielőtt teljesen készre főznénk, a tetejére rakjuk a rizst, és egy picit le is nyomjuk rajta úgy, hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult, a tetején lazán egybeforgatjuk, tejföllel tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 492
elküldve: 5
receptkönyvben: 121
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás hús, sertéshús káposztával, sertéshúsos káposzta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joojanka
joojanka Sat, 2018-03-17 15:12

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett savanyú káposztával.

Kata58
Kata58 Sat, 2016-04-09 10:28

Újra megcsinálom nagyon finomra sikeredett köszönet a receptért.. de én savanyú káposztával csinálom

751
sertéslapocka 70 dkg
káposzta 1.2 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
babérlevél 3 db
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
tejföl 175 g