r
Nosalty Logó

Húsos káposzta Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Húsos káposzta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1961.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    553 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 3015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott,lehéjazott paradicsomotés a szintén apróra vágott zöldpaprikát,a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük:só, bors, ételízesítő, paprikakrém.Felöntjük annyi vízzel,ami bőven ellepi.
  3. Közben a káposztát vékony csíkokra szeljük, a rizst megmossuk (gyors rizst is használhatunk).Ha a hús már félig megpuhult,hozzáadjuk a káposztát,és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
  4. Hozzáadjuk a babérleveletés a majorannát, felforraljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. Ezután mielőtt teljesen készre főznénk,a tetejére rakjuk a rizst, és egy picit le is nyomjuk rajtaúgy,hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult, a tetején lazán egybeforgatjuk, tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 19529
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos káposzta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ezt a finom egytálételt még gyerekkoromban szerettem meg, igaz, akkor ezt APU főzte nekünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek