Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos hajdinakása

Húsos hajdinakása
Húsos hajdinakása
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem ettem ilyet, de most itt az ideje, hogy a szokásos köretek helyett valami újat is kipróbáljak! Az internet szerint nagyon egészséges a hajdina, sok vitamin van benne, és még a rák megelőzésében is szerepet játszó anyagot tartalmaz. Régen főleg a szegények étele volt, de mára eléggé borsos lett az ára: 1/2 kg 600 Ft -ba kerül kb. Egy főzéshez ennek a háromnegyede 4 személyre simán elfogy. A magas rosttartalma miatt fogyókúrázóknak is javasolják fogyasztását, bár a szénhidrát és kalória tartalma eléggé magas. Ha valaki nem ismeri az ízét, hát egy kicsit furcsa, de meg lehet enni, megpirítva egy kicsit mogyoró ízű lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kanál tejföllel ízesítve, és savanyú káposztával fenséges!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát meleg vízben négyszer átmossuk, és az ötödikben ázni hagyjuk 1-2 órát.
  2. A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk.
  4. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel.
  5. Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi.
  6. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel.
  7. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük.
  8. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett.
  9. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet.
  10. 20 percig kislángon pároljuk, néha megkeverve.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 870
elküldve: 22
receptkönyvben: 352
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hajdinakása hússal, húsos kása

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
hajdina 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
pulykacomb 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint