r
Nosalty Logó

Húsos hajdinakása

NS
Húsos hajdinakása
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

514
Kalória
29.9g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
13g
Zsír
106.6g
Víz
58.9g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2057 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A hajdinát meleg vízben négyszer átmossuk, és az ötödikben ázni hagyjuk 1-2 órát.
  2. A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk.
  4. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel.
  5. Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi.
  6. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel.
  7. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük.
  8. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett.
  9. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet.
  10. 20 percig kislángon pároljuk, néha megkeverve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p

Még soha nem ettem ilyet, de most itt az ideje, hogy a szokásos köretek helyett valami újat is kipróbáljak! Az internet szerint nagyon egészséges a hajdina, sok vitamin van benne, és még a rák megelőzésében is szerepet játszó anyagot tartalmaz. Régen főleg a szegények étele volt, de mára eléggé borsos lett az ára: 1/2 kg 600 Ft -ba kerül kb. Egy főzéshez ennek a háromnegyede 4 személyre simán elfogy. A magas rosttartalma miatt fogyókúrázóknak is javasolják fogyasztását, bár a szénhidrát és kalória tartalma eléggé magas. Ha valaki nem ismeri az ízét, hát egy kicsit furcsa, de meg lehet enni, megpirítva egy kicsit mogyoró ízű lesz.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek