Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves aprólékból

Húsleves aprólékból
Húsleves aprólékból
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve, mikor egyetemre készültem, lediktáltattam anyával néhány kedvenc ételem receptjét. Ahogy minden anya, ő is érzéssel főz, nem is nagyon mondott mennyiségeket, csak ahogy felidézte a főzési folyamatot, úgy diktált. Azóta már sokszor készítettem így a húslevest, megunhatatlan. Sosem sikerül kétszer ugyanúgy, de eddig még nem volt rá panasz. Tökéletes vasárnapi fogás a rántott hús elé. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én szeretek bele frissen aprított petrezselymet szórni, de ettem már apróra vágott lila hagymával megszórva is - az is finom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprólékot megtisztítjuk, hideg vízbe tesszük főni, mellé szemes borsot dobunk. Lassú tűzön felforraljuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a hab, majd ezt kanállal leszedjük a tetejéről. Közben megpucoljuk a további hozzávalókat.
  2. Beletesszük a vöröshagymát egészben, 2-3 fokhagyma gerezdet, 1-2 szelet paprikát és egy paradicsomot egészben. Sózzuk, a leveskockát belemorzsoljuk, főni hagyjuk. Fontos, hogy lassan főzzük, különben zavaros lesz a leves.
  3. Kis idő elteltével mehet bele a sárgarépa (felszelve, egészben - ki hogyan szereti), fehérrépa (mifelénk gyökér), karalábé, zeller, zellerzöld, petrezselyem (ezt érdemes egy cérnával összekötni), karfiol rózsáira szedve. (Én nem szoktam túl kicsire vágni ezeket, maximum negyedelem a nagyobb hozzávalókat.)
  4. A paradicsom, paprika és hagyma hamarabb megpuhul, ezeket ki is vesszük, hogy ne főjenek szét a levesben.
  5. Majd szépen sorban a többi zöldséget is kivesszük. Ha a hús is megfőtt, akkor egy szűrőn átszűrjük a levest, kimentünk néhány borsot (már aki szereti), és tálalhatjuk is.
  6. Csigatészta, cérnametélt, bármi jöhet hozzá, ahogy tetszik.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

maceszgomboc

Mióta szakács: 2015.09.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tyúkhúsleves, húsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
csirkeaprólék 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
sárgarépa 3 kis db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
karfiol 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 2.5 l