Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Königsbergi húsgolyók

Königsbergi húsgolyók
Königsbergi húsgolyók
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főtt, sós burgonyával tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyók készítése:


  1. A zsemlet hideg vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk.
  3. A darált húst a hagymával, a kinyomkodott zsemlével, a tojással, mustárral összegyúrjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A masszábol golyókat formálunk.
  4. A zöldseglevest felforraljuk, a golyókat belerakjuk és lassú tűzön 15 percig főzzük.

Szósz készítése:

  1. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és tovább melegítjük, míg világossárga lesz.

  2. Felöntjük a zöldséglevessel, amiben a húsgolyokat főztük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.

  3. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel, és hozzávegyítjük a szószhoz. (Nem főzzük tovább.)

  4. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük.

  5. A húsgolyókat a szószba tesszük és megszórjuk frissen vágott kaporral.


 


  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 062
elküldve: 4
receptkönyvben: 262
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Königsberger Klopse, főtt húsgolyók kapribogyós mártásban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tánya88
vNóra / Tánya88 Thu, 2012-11-08 14:43

nagyon-nagyon finom lett, anyu készítette el, pár variálással. ünnepi és mégsem nehéz! köszönjük :)

animoni
animoni / animoni Mon, 2011-12-12 10:42

Üdv!
Kiváló vasárnapi ebéd! Én plusz fűszerként majoránnát tettem a szószba, a húsihoz meg egy kis kakukkfüvet. A kapribogyót pedig olívabogyóval helyettesítettem, mert az mindig van otthon (amíg rá nem, szabadulok) :-)
Köszi a receptet!
Üdv:animoni

szmari
szmari Fri, 2011-10-07 13:40

Hogy kell bejelölni, hogy elkészítettem?...Mert elkészítettem, és nagyon finom lett... én is tésztával tálaltam...a tésztás családtagok kedvéért. Köszönjük a receptet... :-))

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Sat, 2011-12-03 12:00

Kedves szmarni,
egy másik receptnél kérdezték pont ezt, én válaszoltam, bemásolom neked: "Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következőképpen találod meg: a képernyő jobb felső sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az első fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat." Remélem segítettem.

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Thu, 2011-10-06 13:36

Elmentettem a receptkönyvembe, többször el is készítettem, nem tudok betelni vele! Van hogy csak a szószt készítem el és valamilyen finom tésztával forgatom össze, isteni! Máskor pedig csak a gombócot főzöm bele egy tartalmas levesbe. Fenomenális, remekül variállható! Köszönöm a receptet.

Perla04
Perla04 Sat, 2010-04-03 14:16

Köszönöm a receptet! Ezer éve kerestem! Megcsináltam és nagyon-nagyon finom lett!
:)

424
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
mustár 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 0.75 l
vaj 30 g
finomliszt 35 g
zöldség alaplé 0.5 l
tojássárgája 1 db
habtejszín 10 ml
kapribogyó 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
kapor 1 ek