r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 964 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 2893 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    3079 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    95880 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 964 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    3379 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    9236 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2893 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11050 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Elkészítés

Húsgombóchoz

  1. A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk. Ha nem elég laza a hús, szóval túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, de nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojást azért nem rakok bele, mert keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
  2. Addig egy nagyobb fazékba vizet forralunk, én kiöblítettem a fűszeres olajos serpenyőt, és azt is a főzővízhez öntöttem, ehhez adtam még plusz sót. Egy egész fehér (tv) paprikát magja nélkül, hosszában felnegyedelünk, és 3-at (a negyediket a paradicsomhoz adom) a vízbe dobunk, amikor látjuk, hogy kezd forrni, elkezdünk vizes kézzel gombócokat formázni, majd egy kanál segítségével lassan beleengedjük a már majdnem teljesen felforrt vízbe. 15 db gombócom lett. Lassú lángon olyan 20 percet főzzük.
  3. Ez idő alatt egy ennél is nagyobb lábosban cukrot karamellizálunk, amikor kezd barnulni, beleöntjük a paradicsompürét, hozzátesszük a babérlevelet, sót borsot és a hús főzővizéből kb 2 merőkanálnyit, illetve az utolsó szelet paprikát is. Hagyjuk legalább 10 percig főni, ezután tesszük át egyesével a gombócokat, és addig főzzük, amíg a gombócok teljesen készre főnek. Közben még teszünk bele egy kis sót, borsot és némi cukrot is. De rántást nem, eléggé besűrűsödik így is, mert nem öntjük fel annyi lével.
  4. Főtt krumplival és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 134
  • 7 napos nézettség: 1661
  • Össznézettség: 419563
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom, Imádom, Imádom és Imádom. Rántásosan főleg, de így egy picit diétásabb. Ami számomra nem utolsó szempont.:-) Rizs helyett készítettem már gerslivel/árpagyönggyel, de azt előfőzöm, és előző nap beáztatom.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

mi is szeretjük :) köszönöm, hogy felkerült, gerslivel is kipróbálom :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Èva-Anyóca, igazán nincs mit, remélem gerslivel is ízleni fog! Àgi :-)

feketeeni77

Nagyon finom csináld bátran! ;)

Törölt felhasználó

Tökéletesen sikerült! Nagyon finom kis ebédünk lett! panka

Törölt felhasználó

Nagyon örülök neki! Egészségetekre! :-)

Tejbemami

Ez az els? receptem a Nosaltyról, amit elkészítettem. Pulykahúsból készítettem fehérborssal és iiiisteni lett. Rántás sztem felesleges, s?t, én még plusz két mer?kanál levet öntöttem rá, és így is elég s?r? lett. Egy tipp: ki ne öntsétek a gombócok f?z?vizét!!! Tökéletes húsleves alap. Én magában bekanalaztam a felét, olyan finom volt. :-)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!!!!!!!! :-) Köszi hogy megírtad!

Törölt felhasználó

Én csak hápogok! A nagyi féle változatot szoktam csinálni mert az verhetetlen!!! hittem ez idáig! Hát ez üt?s! Köszönöm az élményt!

Törölt felhasználó

Én köszönöm!!!! ;-)

Törölt felhasználó

A Gersli kevésbé hízlal mint a rizs? Köszi a receptet, mentettem!!

Törölt felhasználó

Szia! Azt nem mondanäm hogy kevésbé hízlal, inkäbb azt hogy täpértékben gazdagabb. Kb úgy mint a teljeskiörlésü liszt kontra fehér liszt. Mindegyik hízlal csak az egyik jó szénhidrät a mäsik meg nem. :-)

Törölt felhasználó

Köszi :)

pabe

Szétf?tt az egész, úgy kellett lesz?rnöm. Még szerencse, hogy 2 részletben f?ztem meg, a második adaghoz kevertem zsemlemorzsát, azzal egyben maradtak a gombócok, kérdés, hogy ízre milyen lett. Majd megírom. Pedig csak annyival csináltam másképp, hogy 8 dkg rizs helyett 10 dkg-t raktam bele.

Törölt felhasználó

Szia! Sajnälom hogy szétfött. Másra nem tudok gondolni csak arra hogy a hús ha vizet raktäl bele akkor többet mint amennyit kellett volna. Vagy esetleg erös längon fött a gombóc és szétesett? Mäs nem jut eszembe! Mindenesetre remélem nem vette el a kedved. Nekem mindig egybe marad, söt még a fasírtba se rakok tojäst de még kenyeret sem és az sem hull szét. Remélem legközelebb sikerrel järsz!! :-)

Törölt felhasználó

sajnos nekem is pocsékul sikerült. Szétestek a gombócok, pedig még tojást és lisztet is raktam hozzá, gyanús volt már az összegyúrásnál, hogy ebb?l nem sok jó fog kif?nni. Mindent a megadott mennyiség szerint csináltam és nem értem, hogy nekem ez miért nem sikerült?:((((((

Törölt felhasználó

Sajnàlom! Esetleg a húsba több vizet raktàl vagy nagyon forrt a vìz? Én akkor szoktam belerakni a gombòcokat amikor màr forrò a víz de még nem zubog talàn épphogy gyöngyözik, majd egybôl leveszem a làngot. Remélem nem vette el nagyon a kedved, ha tojàssal jobban megy, 1 egèszet beletehetsz :) sok sikert!

aranykezek

Nagyon féltem elkészíteni, mert ezt Anyukám tudja a legjobban és azt imádom. De gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam!! Minden szuperül ment és a végeredmény isteni!!! A gombócok egyben maradtak és pont olyanok voltak amilyennek lennie kell. Úgy felbátorodtam az els? sikerét?l, hogy már többször is elkészítettem! Ma is!!!!! Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Örülök a sikerednek, nagyon szìvesen! :-)

Törölt felhasználó

Szuper lett!

Törölt felhasználó

Örülök neki :-)

Törölt felhasználó

Els? paradicsomos húsgombócom, de valami isteni lett! Elmentettem, mert mással nem hiszem, hogy próbálkozom! Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja, és nagyon jól sikerült! Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy sikerült és még ízlik is! Nincs mit!! :)

tononrg

Köszönöm a receptet, isteni lett!!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!! Örülök, hogy ízlik!

Anci89

Köszönöm a receptet, fantasztikus! És ezzel értelmet nyert a nyári paradicsomlé gyártásom is :)

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlik! Köszi, hogy megírtad!

๓ ξ ي ĩ

Ez valami elronthatatlan csodarecept. Minden lehetséges dolgot elrontottam, azokat is, amiket az el?ttem szólók írtak, mert épp akkor jött a szerel?, és fél szemmel néztem csak az ételt. És egyben van, és finom, már csak énekelni nem tud épp :D Örök hálám a receptért.

Törölt felhasználó

Szívesen! :)

Kis Eprecske

Szia! Ezt marhahúsból is meg lehet csinálni? Ha igen, kell valamit változtatni az ízesítésen/f?szerezésen? Köszönöm a válaszod el?re is!:)

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek