r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 900 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 3595 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 153 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 900 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 3595 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon megpároljuk.
  2. A papikát csíkokra vájuk, hozzátesszük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.
  4. Együtt pároljuk a paprikát, a hagymát és paradicsomot.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a csirkecombokat.
  6. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk-borsozzuk, és puhára főzzük.
  7. Amíg a csirkecomb fő, addig elkészítjük a palacsintát.
  8. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk: a hozzávalókat kikeverjük, és megsütjük (10-12 db lesz).
  9. Ha a hús jó puha, kivesszük a combokat.
  10. A levet a liszttel elkevert tejfölös habarással sűrítjük. Felforraljuk, ízesítjük, ha kell, és félretesszük.
  11. A húst leszedjük a csontról és nagyon apróra összevágjuk.
  12. Tálba tesszük és a mártást átszűrjük. Ami a szűrőben marad /hagyma paprika/ a húshoz adjuk.
  13. A mártásból teszünk hozzá, hogy jó"szottyos" legyen.
  14. Ha szükséges utánaízesítjük, és majd ezzel töltjük a palacsintákat.
  15. A palacsinták közepére egy kanál tölteléket teszünk.
  16. Ráhajtjuk a tetejét, majd a két oldalát, és úgy tekerjük fel.
  17. Jénai tálba rakjuk, majd a mártást rámerjük.
  18. Sütőben (vagy mikróban) pár perc alatt összemelegítjük.
  19. Tálalás előtt a tetejét tejföllel megöntözhetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 70452
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 14.

Ajánló

Bár előételnek számít, szerintem nagyon jó második fogás lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem a palacsintával nem lakik jól. A család többi tagja viszont imádja. Ezért, ha gyermekem palacsintára vágyik, akkor életem párja kap "Hortobágyit". Ha kisültek a sós palacsinták, csak egy kis cukor és sülhetnek tovább a gyerekkedvencek. Mire kisülnek a palacsinták, megfő a husi és mindenki kedvére falatozhat.

Hozzászólások (9)

fekri

Nagyon szuper a recept!!!!! Köszönöm szépen!!!! :) Annyit változtattam rajta,hogy darált húsból csináltam, mert a férjuram azzal óhajtotta. :)

Nassoló Naplopó

Szia! Én apróra kockázott pulykamellel, majd csirkemellel csináltam meg és nagyon nagyon jó lett! :) Jó a recept! Köszönöm szépen!

agikata

Én a húslevesben f?tt húsos csontról lefejtett húst is felhasználom tölteléknek, akkor csak a hagymát kell alátenni és paprikával meghinteni, miel?tt kicsit összerottyantom. Botmixerrel pépesítem. A szósszal vigyázzatok, mert ha sokáig áll benne a palacsinta sütés el?tt, magába szívja a tészta, és így nem olyan jó. Csak közvetlenül a süt?be kerülés el?tt öntsétek nyakon.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és mennyei volt!Alig bírtam abbahagyni,még soha nem ettem ilyen finom húsos palacsintát.Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

én ezt mindig tyúkból csinálom, kuktában, így intenzívebb az íze, és utána húsdarálón ledarálom. Köszönjük a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett köszönöm a receptet

Törölt felhasználó

Finom lett nagyon, köszönjük szépen! :)

Babapiskóta

Ez egy precíz,hibátlan recept. Én mindent a leírás szerint csináltam, csirkecombokból. Nagyon finom lett. Agikata hozzászólását figyelembe kell venni,nagyon fontos az ízhatások miatt. Köszönöm a receptet.

Nacuska

Nagyon jó a recept! én bevallom beletettem a csontozás után a botmixert :) úgy nekem egyszer?bb volt... Köszi a receptet!

Hozzávalók

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek