Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hordozható zabkása

Hordozható zabkása
Hordozható zabkása
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először amikor elkészítettem, nem daráltam le a zabpelyhet, és kakaópor sem volt benne, nem is tetszett sem a színe, sem a textúrája. Aztán eszembe jutott, hogy itt összetalálkoztam a banános kekszek Olgitól recepttel, meg az Ő ötletével, hogy ledarálja. Szuper, textúra letudva, de a színe még szürke, na azzal mit kéne kezdeni? A kakaópor nagyon jó színező, és még kicsit csokis ízt is kölcsönöz neki. Rendben, jöhet a második adag! Ahogy kóstolgattam, rájöttem, hogy mihez hasonlít: a zabkására. Pedig ránézésre, mintha csokis keksz lenne, hmmmm...

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Reggelire egy nagy bögre tejjel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánt villával pépesítjük, és dolgozzuk el az összes többi hozzávalóval.
  2. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, két kanál segítségével 4 cm átmérőjű kupacokat rakjunk rá, kb. 5 cm távolságra egymástól. Kicsit lapítgassuk el.
  3. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 077
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

banános süti, zabpelyhes süti, gyümölcsös zabpehely süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2014-11-19 20:34

Szia! Azzal is mukodik szerintem, mert az csak a finomabbra orolt valtozat.
udv:witch

Pirkolany
Cordelia / Pirkolany Tue, 2014-04-08 10:34

Nagyon finom ez a recept! Nagyon ízlett! :)
Azt szeretném megkérdezni, hogy neked hogyan lett kekszjellege? (A képen legalábbis úgy tűnik, mintha kemény lenne, az enyém meg puha lett.
Tovább sütötted, vagy???

witch
witch / witch Tue, 2014-04-08 14:04

Nagyon orulok, hogy izlett! Nekem puha volt, azert is nem neveztem el zab keksznek.
udv:witch

183
zabpehely 200 g
almapüré 10 dkg
banán 45 dkg
olívaolaj 65 ml
mazsola 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál