r
Nosalty Logó

Hordós savanyúság Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sz. Ági
Hordós savanyúság Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1846 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7386 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74484.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    72896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    5634.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    449 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1846 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297939.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2601 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1401 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    291585 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1811.7 g
  • Cukor
    1614 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    22536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    761 micro
  • β-karotin
    3247 micro
  • β-crypt
    1796 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    1947 micro
Összesen 7386 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a hordót készítjük elő. A legnagyobb fazekunkban vizet forralunk, és a lobogó forró vizet a 30 literes hordóba öntjük. Körül lötyköljük benne a vizet, hogy a hordót mindenhol érje. Ily módon a hordót fertőtlenítettük.
  2. A 15 liter vizet felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg még forró, vegyünk ki belőle egy lábasnyit, ebben keverjük el a sót, cukrot, borként, citromsavat, timsót.
  3. A magokból egy keveset szórjunk a hordóba, a többiből teát főzünk. Amikor kihűlt, leszűrve beleöntjük a hordóba. Az íze benne lesz, de az apró magok nem ragadnak rá a beleszórtakra.
  4. Öntsük bele a többi vizet, tegyük bele a babérlevelet, kaprot is.
  5. Bármilyen savanyúságnak valót bele lehet dobni, uborkát, apró dinnyét szeletelve, zöld paradicsomot, gyöngyhagymát, almapaprikát, káposztával töltve is, meg még amit szeretünk. Minden nap meg kell keverni, de fontos, hogy csak fa eszközökkel lehet belenyúlni, kézzel nem.
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 90999
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Ajánló

A zöldség mennyisége annyi legyen, amennyi belefér a hordóba úgy, hogy a lé még ellepje.

Receptkategóriák

Hordós savanyúság Ági konyhájából
Sz. Ági 49 recept

Nagyon finom így készítve a savanyúság, szerintem jobb, mint üvegben eltéve. Másik előnye, hogy miután elkészítettük a levet, jóformán semmi dolgunk nincs, csak jól megmosni, és dobálni a hordóba a savanyúságnak valókat, sorban, ahogy érnek. 30 literes, fedeles műanyag hordóban szoktam készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek